27 Mayıs 2017

the leftovers s03e04:

G'Day Melbourne

--- spoiler ---

.yine çıldırdılar. şak diye karıyı terk etti. olacak iş mi lan? bunca zaman geçmiş, bunca badire atlatmışlar. geçen sezonun son sahnesi uğruna insan bir şeyler yapardı. tabii ne olduysa arada olmuş. lily'i bırakmaları yüzünden aralarındaki bağ kopmuş. konuşmuyoruz zaten diyerek terk etti kadını.

.üstelik kutsal kitabı da tartışma esnasında yakmak durumunda kaldı. haberler falan iyidi. adınız kevin ise sıkıntılı diyor. şerifi gösteriyor, sonra babasını, sonra da evie salağını görüyor. gördüğünü sanıyor. böyle de bir geçiş yaptılar.

.insan düşünmez mi bir kere, eğer kaçan bir insan olsa gidip tv programının arkasındaki fon olur mu? kızın o olmadığını anladık ama telefonla fotoğrafını çekti, eski karısına yolladı. tepkisi garipti, orta yol bulmaya çalışıyormuş meğer, kız başkasıymış. şivesini taklit edemiyor herhalde. bu da kafasında o kız zannetmiş, kaçışa yordu bu hadiseyi, adam tümden terk etti. garipti yani.

.terk edişin tam üstüne babası, şerif boğan kadınla geldi. şimdi kadın şerifi kontrol için boğduysa, bir de bunu boğsunlar bakalım. kutsal topraklardan uzaksınız ülen, rahat durun. tüm hikayeyi avusturalyaya taşıyacak gibiler ya hayırlısı.

.nora desen iyice sapıttı. dedektiflik için gelmiş ama gelmemiş de, hava limanında özel bölümden geçti. arkasında yirmi bin dolar varmış. neden bana vermedin kevin dedi, sahi bakışı attıktan sonra seviştiler. bu da son sevişme oldu herhalde. bakalım tekrar bir araya gelecekler mi? yazık ettiler çifte.

.neyse ilkin otobüs bekle dediler, kadının teki bebeği ile yanaştı buna. ben testtir dedim, test gibi çıkmadı. bebeği kadına koşup geri verdi. otobüse yetişti. eğer test ise zaten kaybetmiş olması gerekir ama işte geçen bölüm adamın sorup kendini yaktığı soruyu buna da sordular. ikiz kardeş bebek var, kanseri tedavi etmek için birini feda eder misin şeklinde bir soru. nora evet dedi. niye ikiz kardeş onu anlamıyorum. hani yerine konur diye mi?

.cevap hayır mı? adam kendini yakmadan önce hayır dedim diye yakmıştı. o adamı niye almadılar? oyun mu oynuyorlar? iki fizik doktoru, bir normal doktor, saçma sapan bir yerde muayene yapıyorlar, kadın kutuya konmaya razı oluyor falan ama sonunda kabul etmiyorlar, baya bir saçma olay. ciddi ciddi bilim insanlarından bu işi yapan var gibi. uzayda bir noktaya transfer ettiklerini sölüyorlar, ülen ne ara ışınlanmayı buldunuz siz? kadın ihtimalleri sevmem diye bunu söyledi ama toptan bir garip hadise.

--- spoiler ---