22 Mayıs 2017

the leftovers s02e10:

I Live Here Now 

--- spoiler ---

.adamlar sezon finallerinde coşuyor iyice. şu vakte kadar izlediğim diziler içersinde iki sezon finalinde de on numara iş yapmış ilk diziydi. nasıl bir çılgınlık anlayamadım. bildiğin cebelleştiriyorlar, sonunda kısmi de olsa verdikleri mutlu aile tablosuna da insanın gözleri yaşarıyor. güzel yapmışlar, öyle böyle değil.

.normal şartlar altında tam denk gelmemesi, bir beş dakika ile adamın ölmesi büyük dert olurdu ama adam ölü kalmıyor. verilmiş sadakası mı var? özel bir tip mi? bunlar belli değil ama tam iki kez öldü, iki kez geri geldi. olayının ne olduğunu anlamasak bile güzeldi.

.tabii zenci mal oğlu mal john itiyle teketek konuşmaması gerektiğini bilmesi gerekirdi. adamım şiddet problemi var. üstelik bizim manyak dede buna kaymış sanırım. bu adama kaydığını bilmiyordum. koskoca adama nasıl kaymış falan derken yok öyle bir şey dedi. neyse çok mühim değil.

.adam ölümden döndü, o haliyle adamla görüşmeye gitti. velet bile söyleyeceklerini dinle dedi. adamın hatırlamadığı kısımlar geri gelmiş. taş ile göle atlarken kızın kaçtığını görmüştü, bunu babasına anlattı. inanmadı. belki seni sevmiyordur diyince de çekti vurdu. yok artık dedik.

.derken suda uyandı yine, bu sefer polis olmayı seçti. patti falan da gitti, şimdi görev nedir nasıl dönecek derken neyse ki uzatmadılar. isteseler bir sezon dönmeye de uzatabilirlerdi. onun yerine duygulu bir şarkı söyledi ve pat diye döndü. şarkı sözleri de özel dizi için tasarlamışlar sanki.

.neyse döndükten sonra da kasabanın hali haraptı. meg salağı mahvetti kasabayı. bomba var diye köprüye çıktılar. anası falan yetişti, bomba yok dedi. o vakte beyazları giyip kasabaya zorla giriş yaptılar. bekleyen herkes de arkadan geldi ve kasabanın altını üstüne getirdiler, garip yani. burdan nereye gider? kasabanın eski hali kalmaz mı? herkeslere serbest olursa ne olur? artık nasıl düzeltirlerse, devlet falan yardım etsin, zorla girenleri çıkarsınlar. olmaz böyle yani. belki kevin ve john olayları halledeceklerdir.

.john salağının gözyaşlarını tutamaması iyidi ama yine de adamı öldürdüğü gerçeğini değiştirmiyor. olacak iş değil yani insan biraz durur, kitler mitler, bir şeyler yapar. köpeklerin gözü önünde adamı öldürdü. hayata dönene kadar köpek bekledi, orası da çok dokunaklıydı maşallah, sonra çekti gitti ama onu anlamadım. kasabadan mı kaçmak istedi? neler oluyor? hala bir şey belli değil ama güzel akıyor, süper kurmuşlar itler.

.yetmedi bir de matt'in karısı mary kendine geldi. aradaki kısımları hatırlamıyor ama seviştiklerini hatırlıyor. çocukları da olacak. kasabaya da geçmişler. tom desen zenci çocuk senin değil muhabbeti üzerine ailesine geri dönmeyi tercih etti herhalde. nora tam ezilecekken onu ve çocuğu kurtardı. bu sahneler de yürek hoplatıyordu. sonuç olarak kocaman büyük bir aile oldular. esas seçilmiş kişi bunlar, iki kez ölmeyen kevin de allahın kulu ve elçisi olmalı. insan hayret ediyor.

--- spoiler ---