22 Mayıs 2017

sense8 s02e06:

I Have No Room in My Heart for Hate

--- spoiler ---

.olayı tek adama indirip, onun yerini bulup öldürme fikriyatını pek beğenmedim. tamam esas kötü tek ama tek adam sorunu olmamalı. ortada kurum var, bunlar gidip sadece beyaz sakallı ile kapışıyorlar. kurumun içinde zaten iyiler vardı. müttefik falan bulmaları gerekiyordu.

.en başında riley şikagoya geçiyor, will endişeli. kimlik meselesi var. hava limanında eski polis arkadaşı karşılıyor bunu ve rahatlıyoruz. polis arkadaşı da pek üzülmüş, bu will haber etmeden gitmiş, pek kırılmış. onun gönlünü alıyoruz ve devam ediyoruz.

.kadının teki terk edilmiş kilisede buluşuyor. sanırım o kilise angelica'nın kendini öldürdğü kiliseydi. riley ile tek başına buluşmak istiyor. engelleyici hapı alıyor ve bir miktar muhabbetten sonra beyaz sakallının yerini veriyor. 

.hala diyorlar ki bu adam sonradan geldi, elinde bilgiler falan vardı. kurumun bu şekilde değiştiğini fark edemedik. siz salak mısınız arkadaş? böyle bir şey olabilir mi? adam koruma kurulunu avlama kuruluna çevirmiş hala konuşuyorlar.

.olaylar içersinde de toplu silahlı katliam oluyor. katliamı yapan yine beyaz sakallı, sense'in tekini kontrol etmiş. olayların fikriyatını yazan adamı öldürmüş. en azından ben öyle anladım. elli tane isim, takip etmek zor.

.beyaz sakallı elemanları kontrol etmeye çalışıyor. esas kötünün amacı sense'leri tek kafadan kontrol etmek. tabii ki sıradan bir fikir, bu kadar dünya kardeşliği yanında böyle bir fikir biraz çiğ kaçıyor. daha iyi bir esas kötü bekliyoruz.

.hintlinin derdi günü geçmiş ilaçlar, sun'un derdi büyük, dedektifle dövüştü, öpüştü, bayılttı. gay'lerin derdi yanlarındaki kadının ailesi. wolfgang'ın dertlerine girmediler, esas onun yanındaki kadın acayipti. çıkmadı piyasaya. afrikalı salağı da unuttuydum bak sonradan ekliyorum. politikaya atılacakmış, mal oğlu mal.

.arada bir tibet rahip modlu sense gördük, o iyidi. duyusal olayını iyice çözmüş gibi. riley diğer herkese açık hale geldi. nereye götürürlerse artık.

.jonas salağını da getirdiler, muhtemelen beyni kontrollü falan olmalı. tam olaylar öncesinde böyle bir şey de garip oldu.

--- spoiler ---