22 Mayıs 2017

the leftovers s02e09:

Ten Thirteen 

--- spoiler ---

.finali kevin meselesinin devamı ve meg'in eylemi ile bitirecekler sanki. ayrılışın yıldönümünde bir eylem yapacak. bu kızlarla ne gibi bir eylem yapacak ki? orasını hiç anlayamadım. final için neyi uygun buldular onu da göreceğiz. adamlar kafalarına göre dizayn ediyor. istedikleri yerden, istedikleri karakteri anlatıyorlar. değişik bir tarz ama olmuş yani.

.meg'in hayatına 14 ekim öncesinden giriş yaptılar. anası tam 13 ekimde kalp krizi geçirmiş ve ölmüş. tam ölmeden önce bir şey diyecekti. salak karı çok çişim var, gelince söyle dedi. gitti tuvalete geldi, anası ölmüş.

.ne söyleyeceğine dair içinde kuruntu yapmış. adamla birlikte jarden'e gelmişler. bizim avuç içi falcısı buna yardım etmiş. adam restoranttaki ceviz olayını falan bildi. sonra anasının kalan lafını da söyledi. ne olduğunu bize söylemediler sağolsunlar. malların gizemi bu kadar artırmasını sevmiyorum ama diğer taraftan da güzel.

.muhetemelen adamla ilgili bir hadiseydi. adamla aralarında ne vardı bilmiyorum ama adama kötü kötü baktı. sonra gözyaşlarına boğuldu. derken kaybolan zenci gözlüklü kız geldi buna havuç verdi. böyle anlatınca komik ama ilk irtibatlarını burada mı kurmuşlar?

.kaybolan kızlardan kendileri, beyazlar giymişler, gidenleri hatırlatmak için bu olayı düzenlemişler. belki yine köprüyü patlatacaktır ama kızlar da ayrı bir olaydır bilemiyorum artık. kızları gören bir elemanı taşlayarak öldürdüler, taşlama olayını da araplardan çalmışlar herhalde. dünya geriye gidiyor.

.her neyse, tom salağının hikayesini de buna bağladılar. eleman yalan söylemekten bıkmış, anasına sen aileni terk ettin şimdi bunlarla uğraşıyorsun demiş, tokadı yemiş ve anasından ayrılmış.

.meg ile görüşmek için beyazlılara gitmiş, bir araba dolusu dayak yedikten sonra karıyla görüşmüş. karı bundan hamile kalmak için üstüne atlamışmış, derken bunu mekana getirdi. orada kızları gördü ve bölüm orada bitti.

.arada bir yerde matt ile de görüştüler. kendini bağlamadan önceki görüntüler mi? zaman dilimlerini kaybediyor insan. sanırım sonraki görüntüler olması gerekir, tom kaybolduktan sonra olduğu için böyledir, olmalıdır.

--- spoiler ---

.