21 Mayıs 2017

the leftovers s02e08:

International Assassin

--- spoiler ---

.kafa karıştırıcı bir bölüm ile adamı tekrar dirilttiler, güzel oldu aslında. ölecek kuşu gömdüğün vakit bile canlanıyordu. belki ona bağladılar, belki zenci adamın mucizesiydi. adam canlanacağını biliyor muydu? içerden verdiği bilgiler yanlış çıktı. babasının bilgisi olmasa kurtulamayacaktı.

.ilkin suyun içinde uyandı, farklı bir aleme geçiş gibi, sudan geçişler güzel göndermeler, otelden ayrılamamalar ve seçtiğin kıyafetin yolunu belirlemesi gibi betimlemeler yaptıktan sonra eleman suikastçi seçmiş.

.patti de başkanlığa adaymış, bağış yaptı diye buna otelde suikast düzenleyecekmiş. nasıl bir gereklilikse artık zenci abimiz böyle anlattı. araya wayne de kaynadı. nedense güvenlikçisi olmuş.

.kadının dünyasında mıyız? sigara içmenin dünyanın sonu geldiği ile bağlantısını kurdular, aynı zamanda sessiz kalmanın gücünden bahsettiler. sanki patti'nin bilinçaltıydı ama her şeyden gerçek diye açıkladılar. karışıktı yani.

.neyse senatörü gitti öldürdü, öldüremez zannediyorduk ama etrafındaki üç beş kişiyi de harcadı. taşlanarak öldürülen kadın dahil. meğer dublörmüş, odasına geri döndüğü vakit. üzerine sıçtırtma muhabbetinden neil'i anladı. oradan patti'nin havuzda kurtardığı küçük kız olduğunu çaktı. sonra da kuyuya götürmeye karar verdi.

.kuyu meselesini de anlamadık aslında ama babası televizyondan böyle söylemişti. badireler ile kuyuya ulaştılar, sonra atar mı atmaz mı derken şak diye attı. küçük kız konuşurken bunu yaptı, iyidi aslında ama ölmemiş işte.

.aşağıdan patti'nin büyüklük hali yardım isteyince bu manyak da aşağı indi. sanki yardım edecek gibi zannettik. zamanında riziko benzeri yarışma programından para kazanıp kocasından ayrılmayı denediğini anlattı. tüm olay bundan ibaret sanki ama garip işte. kocasını da eşantiyon olarak öldürdü sanki.

.mevzuyu dinledikten sonra, kadına kıyamayarak boğdu, öldürdü. derken deprem oldu. kuyu yıkılıyor gibiydi ama gerçek dünyada topraktan uyandı. aynı kuşların uçması gibi. başında da zenci adamın torunu bekliyordu. herhalde ölümden döneceğini bilmişti.

--- spoiler ---