21 Mayıs 2017

supernatural s12e23:

All Along the Watchtower

--- spoiler ---

.bir önceki bölümden iyi sayılır ama yine de kötüydü. sezon finalini sıçtılar sıvadılar. bir kere lucifer'in yapması gerekenleri bile yaptırmadılar. bu adamlarla bu kadar vakit kaybetmesi çok saçmaydı. yukarda çocuk doğuyor, bu bunlarla eğleniyor. olacak iş mi?

.üstelik hiçbir şey etkilemedi. madem bu kadar güçlü paralel evrenden de çıkıp gelirler ne olacak? bobby'nin paralel evrende olması iyidi de paralel evren artık bayık kaldı. başka bir şeyler üretselermiş ya.

.nephilim doğacak diye ortalığı ayağa kaldırdılar, castiel velede inanıyorum dedi ama gözleri hiç iyi bakmıyordu. doğumu şerefine bir yırtık açmış kendisini, hani lucifer'i içeri atın dercesine.

.sonra da yok efendim crowley gereken büyüyü biliyorum diyerek çıkıp geliyor. ülen paralel evren yırtık kapatıcısı mısın? yetmiyor sırf lucifer ile mücadele etti, gurur yaptı diye kendini feda dediyor. bir şeytan bunu niye yapsın? o kadar gururluysa yapmaması da gerekirdi.

.farenin içinde saklandığını tahmin etmiştim, zaten çok bariz yapmışlardı. tekrar eski bedenini buldu geldi, bizimkilerle artık şeytan yok anlaşması da yaptı. sonra bunu olaylara götürmediler ama bir şekilde bıçaktan kurtulmuş gelmiş. ne bileyim olmadı işte.

.kadın öldü, doğum meselesi pek basınçlıydı. pat diye büyük çocuk olması da saçma geldi bana. yavaş yavaş büyüseydi bari. sam ile kafa kafaya geldiler orada da sezonu bitidiler, aman da çok merak ettik.

.bir de winchester kardeşler yokken dünya nasılmış onu gösteriyorlar bize. babaları 40 yıl önce ömüş. bobby ve rufus'a kalmış dünya, melek bıçağı ile mermi yapıp avlanmalar yapıyorlarmış, böyle acayip bir dünya. farkı fark edilsin diye kara mı yapmışlar? yoksa kıyamet gelmiş mi diye böyleymiş? bilemiyorum artık. salak saçma bir şeydi.

.lucifer'in çocuğu alıp gitmesi bile bundan iyi bir sezon finali olurdu. sonraki bölümde lucifer'in chuck'ın dünyasını yeniden yapılanmasını izletirlerdi. şimdi bu kadar güçlü bir meleği, hapsedemediğin, öldüremediğin bir meleği paralel dünyaya mı hapsetmiş oldun? olmadı işte.

--- spoiler ---