20 Mayıs 2017

the leftovers s02e07:

A Most Powerful Adversary

--- spoiler ---

.vay vay adamlar esas karakterin kalbi duruk bölümü bitirdiler. bu yaşlı adam hem sübyancı hem de manyak mıymış? derdi neymiş bu kadar? peki torunu niye bu kadar inanmış buna? daha önemlisi kevin'i öldürmeyi mi beklemiş? adam kevin'i öldürdü sonra kafasını uçurdu. intihar etmek için neden beklemiş bu kadar ki? kesin daha büyük bir plan olması lazım.

.nereye bağlarlar orası belli değil. kevin nasıl hayata dönecek orası çok mühim. güzel yapmaları lazım. adam zaten bir kere intihar denemiş. gölün suyunun çekilmesini zenci kendine bağladı ama toprağı kaydırdım falan gibi çevirdiler. belki deprem toprağı kaydırdı demek istedi. yani üstün bir güç kevin'in yanında falan olmalı. melek gibi bir şey olmalı, bilmiyorum artık nedir ne değildir? adamlar fantastiğini çok acayip kullanıyor.

.eski karısı da geldi, sen saykotiksin, ilaç alman ve akıl hastaesine yatman lazım dedi. gördüğünün patti olmadığına emindi, patti de ne hikmetse ortalıklarda görünmedi. aslında ilk gördüğü vakit telefon açık kontrol edebilirdi. bir yandan patti mi? diğer yandan adamın beyninin ürünü mü? ne olması gerektiğini kimse bilmiyor ama adam nora için kendini öldürüyor.

.nora'nın terk edeceğini hiç beklemiyorduk. o da çok ilginç oldu. adamlar birden mantıklı kararı mantıksız gibi gösterdi. tamam çocuğun iyiliği için deli adamdan uzaklaşması gerekiyordu. doğru olanı yaptı ama yapmayacakları konusunda anlaşmışlardı. daha önce söyleyememesini de güzelce açıkladı. kurtulmak için bir yol var dedi, ne olduğunu söyletmedi ama kurtulduğunu söyleyince inanıp geri dönecek, işte böylece kendini öldürmeye karar verdi. eski karısı evde, arkasından kızı bağırırken de işleri halletti.

.zenci velet çok acayipmiş, nasıl bir inançsa artık dedesi ile tartışıyordu herhalde. kevin geldikten sonra çıktı gitti, ölüsünü sürüklerken de dizi bitti. nasıl hayata dönebilir ki? merakla sonraki bölümü izletecekler. adamlar manyak.

.bir de kelepçe olayı vardı. kadın anahtarı koltuğa koymuş, patti koltuktaydı. anahtarı göstermemiş. kelepçeyi kesti gitti. kalan demiri kesmek için bir dükkana gitti, orada patti sinir etti diye kestiremedi. sonra itfaiyeci zenciye gitti, el izini vermek zorunda kaldı. ilerde o da başına büyük bela olacak. artık ne olduysa.

.tom ve salak eski karısının hikayesini de arkadan ilerletiyorlar. tom ile insanları kandırmaya karar vermişlerdi. tom bunu kaldıramamış anasıyla tartışıp gitmiş. söyledikleri komple yalanmış, güzel uydurmuşlar, hikayesi de olunca insanlar üzerinde işe yarıyormuş. böyle işte.

--- spoiler ---