18 Mayıs 2017

the leftovers s02e04:

Orange Sticker

--- spoiler ---

.kevin'ın durumundan itibaren tekrar başladık. nora deprem ile uyanmış. bebeğe koşmuş, kevinin olmadığını öğrenmiş. musluk patlamış. tekrar kaybolanlar oldu diye 911'i aradığı sırada kevin koşmuş gelmiş. o kadar hızlı nasıl gelmiş? zaten yürüme mesafesindeydi, normaldir ama garip işte.

.kevin bölüm sonunda patti ile konuşmaya başladı. kadın kızların yok olduğunu söyledi. kasabada normalde bir insan yok olmamıştı. bunu kime bağlayacaklar bakalım? gölden aşağı düşüp öldüklerini düşünmüştüm ama ceset falan bulamadılar.

.kevin kendini suya atınca ilahi bir müdahale oldu dedi. kim bilir ne oldu? adamı neden korumak istediler? neden inhitar etmek istedi? ölmek istemiyorum diye ağlaması falan iyidi de bu sorunu nasıl çözecekler orası belli değil.

.nora yatarken kelepçeyi taktı, tekrar böyle bir şey olmasın dedi. kolunu falan keser kadının. iki enkaz insanın birbirine tutunma çabası olarak tanımlamak da güzeldi aslında.

.zencilerin olayını hala anlamadık, kasabada çok şey değişti, önceden sadece uyarırdı dedi ama ne alaka? adam falcılık yapıyor diye niye yakıyor evini? niye uyarıyor? el izinden bu elemana gitti. orada vuruldu geldi, karısı iyileştirdi. bir hayli acayipler ama nereye varacak anlamak zor.

.kevin polis olduğunu söyledi, tekrar böyle acayip işlerde ortak olacak gibi. adam arama çalışmalarından sonra kalıp telefonunu falan bulduydu. ne alakaysa artık. patti aslında yardım etti, sorması durumunda da olayları anlatacağını söyledi. konuşması yetti, her şeyleri söyledi. sanki kadın kötü değilmiş gibi geliyor bana ama ne olduğu da anlaşılmıyor.

.özel güçleri varsa, özel bir tür insan evladı varsa karısı boş yere kitap yazıyor. madem ortada bir şey var neden adama söyleyip gidişatı değiştirmiyor. belki kimse bir şey bilmiyor öyle takılıyor. artık neyse göreceğiz.

.matt'in karısı bu kasabaya geldiği vakit bir gece ansızın kendine gelmiş, sabaha kadar konuşup ağlaşmışlar sonra tekrar eski haline dönmüş. nora hala kasabadan kimsenin kaybolmadığına inanıyor. geçen sefer 140 milyon insan kaybolurken şimdi niye üç tane salak kız kaybolsun ki?

--- spoiler ---