17 Mayıs 2017

Outcast s02e07:

Alone When It Comes

--- spoiler ---

.sezonun bitmesine üç bölüm kaldı hala bir şey olmadı. hala bunlar şeytan mı yoksa uzaylı mı belli değil. doktor abimizin konuşmasına göre dünyayı benimsemeleri daha iyi bir seçenek. onu dönüştürmeye çalışmaları hata olmuş. uyuma sağlamaları gerekiyor. böyle bakınca uzaylı türü gibi de oluyor.

.uzaylı ise bizim tipler de fener görevi görüyor işte. ilk uzaylılar bunlar, onları takip ediyorlar tarzı olabilir. ha melek de olabilirler ama ne boklarsa insan bu kadar bölüm sonra açıklamaz mı?

.şimdi kyle o kadar yarayla araba kullanıyor ama bir türlü kasabadan çıkamıyor. insan anayoldan mı çıkar? başka yolu yok mu bu kasabanın? ha hepsini mi kapatmışlar ne olmuş?

.diyelim çıkmak istiyor ve bunun mücadele olacağını biliyor. neden bunun yanındaki tipleri desteğe almıyor? en azından güvenli bir yere gidene kadar insan yardım etmez mi? sanki kasabadan çıkamayacağını biliyorlar. üstünkörü bir vedalaşma ve öyle bitiyor.

.kyle da ailesini korumak için güya geride kalmak zorunda. ülen basın gidin işte. polis ateş etse ne olur etmese ne olur. kocaman araba yani. denk gelme ihtimali bile yok. tamamen uydurmaca olmuş, hiç keyif almadım.

.sydney salağının kazası ve yeni model kiliselilerin eline düşmesi iyidi de ne olacak ki? konsey dediklerinde zaten kabul görmüyormuş. adam kendi başına hareket ediyormuş. en büyükleri o değilmiş.

.konsey de neyin konseyi? kimler neler? daha önce görmedik, hepsi ayrı bir tip. gereksizler, ne yaptıkları ne ettikleri belli değil. öncesindeki olay birleşme imiş. fener ile bunların birleşmesi, kyle'ın içine kaçmak istiyorlar. olay bu mu yani?

.ben de özel bir şeyler olacak sandım, çerçeveyi düşük tutuyorlar. ne yapmaya çalıştıklarını tam anlatmıyorlar. salak sıkıntılı ve beceriksiz bir tipin eline düştük, o da bir türlü ölmüyor, kaçamıyor, ailesini koruyamıyor. sevdiklerinin başına bela oluyor ama devam ediyor.

.bir de şerifin karısı meselesi yaptılar, kadın katil oldu çıktı. şimdi içine şeytan kaçmaz mı peki? ne akla hizmet bunu yaptı? ona da pek anlam veremedim.

--- spoiler ---