15 Mayıs 2017

the leftovers s02e01:

Axis Mundi

--- spoiler ---

.sen on bölümlük diziyle komple hikayeyi değiştir. hadi hikayeyi değiştirmiyor diyelim, sezon sonu açıklanan gizemleri göm, yeni bir sürü gizem yarat. üstüne esas oyuncuları yan oyuncu yap, yetmesin üstüne zenci bas.

.zenci ailesi ile tanıştık, öncesinde mekanın asırlar öncesine gittiler. hamile kadının teki çiş yapmak için mağarasından çıkıyor. deprem oluyor tüm aşireti ölüyor. o ara doğuruyor, sonra aç kalıyor kuş yumurtasına uzanıyor. yerken çocuğuna yılan musallat oluyor. koruyayım derken ısırıyor bunu, acı içinde ölüp gidiyor. çocuğa bir şey olacak diye beklerken kadının teki alıyor ve bu kısım bitiyor.

.sonra yine yaramaz kızların, girilmemesi gereken bir derede takıldıkları sahnesi ile başlıyorlar. önceki sezonun yaramaz kızı uslanmış, şimdi de yaramaz zenci kız getirmişler.

.bölüm sonunda da kendisi ortadan kayboluyor, yeni ortadan kayboluş mu getirecekler? yoksa birden sular çekilmiş de delikten aşağı mı düşmüş? hem diyelim en güzel hikayesi olsun, bunun bizim yok olanlarla ne alakası var?

.zenci adam pisliğin teki, el falı bakan arkadaşının evini yaktı, kasabadan kovdu. sanki iyi bir insanmış, iyi bir şey yapmış gibi kimse garipsemedi. kasabada bir acayiplik var da nereye varacak göreceğiz.

.matt falan da gelmiş, zenci kilisesinde konuşma yapacaktı. engellediler, ne olduğunu anlayamıyoruz. bunlar bu kasabaya niye gelmiş? başlarına ne gelmiş? nora ile mutlu bir aile olmuşlar ve şeriflikten ayrılmış gibi ama yine de güzel gelmedi. o hikaye orada mı biter? bir sürü açıklanmayan iş vardı. bir sürü karakteri vardı.

.bir de zenci elemana başına bir şey gelecek dedi diye, çöp öğütücüsü gerginliği falan çıkardılar. bizim aileyi doğum günü partisine çağırmışlardı. kaybolan kızın epilepsisi varmış. adam hapse girmiş, böyle de bir sürü saçmalık işte.

.gerek yokkken macera yaratmışlar. eski karakterleri iyidi. normal bir dizide tutan karakterleri böyle değiştirmezsin. çekimser başladık, önceki karakterlere alışınca tekrar bunlarla uğraşması zor geldi ama bakalım belki bunlara da alıştırırlar, beğendirirler, o zaman artı hanelerine yazılır.

--- spoiler ---