7 Mayıs 2017

the leftovers s01e06:

Guest

--- spoiler ---

.adamlar böyle durgun bölümde bile merakla izletiyorlar. bir acayip havası var dizinin. şimdiki bölümde nora'nın hikayesine geldik. wayne'i sonuna eklediler. tabii o kaçışlardaydı. buralarda ne yapıyor? diğer elemena niye ulaşmıyor? uzak doğulu kızın olayı ne? bunlara girmektense bin dolara insanların acılarını alıyorlar, eh yani güzel işte.

.nora olaylardan sıkılmış ama kendi ızdırabı ile hayatına devam ediyor. kalanlar için yadım fonu sorularına da devam ediyor. 121. soru daha iyi bir yere gittiklerini düşünüyor musunuz imiş. herhalde kadını görerek evet diyorlarmış, acıları gidince hayır cevabını aldı.

.tabii işini niye bırakmıyor? yardım ettiklerini mi düşünüyor? salak saçma bir sigorta şirketi gibi bir şey kurmuşlar. güya kalanlar üzerine araştırma yapıyorlar. kendilerini kandırdıkları düşünüyorlar. adamın teki ailesinden dört kişinin kaybı üzerine kitap yazmış. acısını wayne almış ama olay buymuş.

.ikili olay yaptılar aslında, ilkin kimliğini biri çalıyor. protestoculardan biriymiş. onu öğreniyoruz. kadın en azından inatçı bırakıp dönmüyor, hakkını arıyor sonuna kadar.

.diğe olay da wayne olayı onu iş üzerinde görüyoruz. adam ikna edici konuşuyor ama yine de pek iyi bir insan olduğu söylenemez.

.mahkeme ve boşanma olayı da garipti. şerifle karşılaştılar. kaç zamandır karşılaşıp muhabbet ediyorlardı. kadın siktir et kızını miami'ye gidelim dedi. adam bir kalakaldı öyle, neyse ki demiş. sonra kapısına kadar geldi ve yemeğe çıkacaklar artık. baştan beri bunu bekliyorduk, isabet oldu. altı bölüm çok bile dayandılar.

.kalan günahkarlardan ya da diğer tarikatlardan bir haber yok, aradaki konuşmalarda geçiyor sadece. dizinin akışı aslında böyle daha ferah, karakterleri sıkmadan izletiyorlar. hepsinin hikayesi ayrı bir enterasan, sonuçta 128binde bir ihtimal kadının başına gelmiş, kolay değil.

.yine de niye kendine ateş ettiriyor ve bunun için 3bin lira harcıyor orasını pek anlayamadım. o kadar para vermeden de bunu zevk için yapacak insan bulabilirdi. bir de yavşak tipli elemanın insanların yerine plastik bebek ikame etmesini pek bir yere bağlamadılar, o da iyi oldu.

--- spoiler ---