6 Mayıs 2017

sense8 s02e01:

Who Am I? 

--- spoiler ---

.ikinci sezon bunla başlamaz demişim ama başlatmışlar sanki. tamam yeni yıl özel bölümü gibi değil de will'in saklanması, kaçması ve beyaz sakallıya kontra atak yapması hep önceki bölüm ile bağlantılı, yani bölüm sayıları komple karıştı. torrent'i s02e01 şeklinde ama altyazısı s02e02 şeklinde. artık böyle gidecek. geriye yönelik düzeltme yapmak istemedim. çok da mühim değil.

.will'in eroinman olduğu kısımdan devam ettik. nerde olduğunu güzel saklamış. adam amatörsünüz ülen siz diyordu ama martı sesleri ve ortamdaki eşyalar hep kurmacaymış. adamın olduğu oda da öyleymiş. ilk will becerdi ve kiminle irtibat kurduğu ve nerde olduğunu ortaya çıkardı. bundan sonra ne yapacaklar peki?

.benim esas aklımı karıştıran bu olayların neyle başladığı. beyaz sakallı tip ve will'in annesi çakışıyorlarmış, aynı zamanda meslektaşlarmış. bilim insanları küçük kız üzerinde deney mi yapmış? will küçükken bu kızı nasıl görmüş. özelliğini anasından aldığını düşünmüştük ama öyle değilmiş herhalde. beyaz sakallı hepsini kazıklayarak bir şeyle yapmış. daha gizemini anlayamadık, daha da kötüsü zaman geçtikçe detaylar kayboluyor anlamak daha zor oluyor.

.bu hikayeden devam ederlerse güzel olacak, özellikle nomi'nin olayın bilimsel kökenine inmesi de güzeldi. sakallı abimizin bilimsel çalışmalarını takip ediyorlar. aynı zamanda lisan üzerine, empati üzerine lekşır alıyoruz. nasılsa artık işte ondan.

.adam neandertaller'i saphienslerin ortadan kaldırdığını söyledi. haklıdır da ama bunu böyle dizide söyletip kendilerini eleştirmeleri oldukça hoş, ne kadar iki yüzlü olsa da hoşyani. başkası yapmıyor sonuçta.

.diğer tarafta insan vatandaşlığı, siyah beyaz olmadan hikayeyi açıklamaca ve röportaja gelen kadınla konuşma mevzuları da güzeldi. hepsi yine birlikte bir zorluğu aşmış oldular. zaten artık ortak hareket ediyorlar. will'e yardımları da çok iyidi. bütün işi nomi ve will yapıyor gibi ama diğerlerinin de uzmanlık alanları var, yeri geliyor kullanılıyor.

.ben kimim meselesini hem güzel çekmişler hem güzel açıklamışlar, ha bir şey açıklamadı ama açıklamaması da güzeldi. üstün insansın işte sen, insanlığın sonraki basamağı. bu beyaz sakallının amacı nedir? ne yapmıştır? bunlara girerlerse çok güzel olacak.

--- spoiler ---