6 Mayıs 2017

shameless s03e07:

A Long Way from Home

--- spoiler ---

.gallagher dramına devam. adamlar o kadar yoruyor ki bir bölümü artık ayda bir izlenebilir oluyor. zaten paylaşan da çok kalmamış, hızlı inmiyor ama insanın indiresi de gelmiyor.

.çocukların velayeti meselesiyle uğraştık. fiona kendince bir plan buldu. nasıl halaysa artık, huzurevinden bir ceset ile yeni öldü numarası çektiler, bir tane vasiyet uydurarak evi kendi üzerlerine aldılar (aslında alamadılar, sonraki bölümlerin tantanası bu, kuzen daha erken davranmış) her neyse işte, tam zamanlı iş, fiyakalı avukat falan derken az daha velayeti üzerine alıyordu ama alamadı.

.sadece yasal koruyucusu oldu. hakimin söyledikleri de inanılmazdı. düşünmeden evet demiş gibi görünmüyordu. zaten jimmy malı komple karşı gibi, kendisi gidip yasal karısına çakıp duruyor ama insan yine de her türlü hayret ediyor. fazla tutmayacaklar herhalde bu malı.

.debbie'nin eve aç gelmesi inanılmazdı. ona pek üzüldüler herhalde. zenci şişko kadına o kadar çocuğu nasıl evlat edindirmişler? sistem eleştirisi yapalım derken bokunu çıkarmışlar. yemek karşılığı takı yaptırıyordu.

.diğerlerine pek bir şey olmadı. lip ve ian zaten yurttan çıkmışlar, onun muhabbetini yapmadılar. gaylerin yanındakiler de zaten rahattı. 

.esas olay sheila'nın durumuydu. jody'nin durumu sıkıntı yaratmış. adam sekste sınır tanımıyor. bölüm sonunda kendine sakso çekiyordu. dahası kızı çıktı geldi. çocuğu da babasına bıraktılar. hepsi ayrı yarı manyaklık, insanın takip edesi bile gelmiyor. nereye varacağı belli değil.

--- spoiler ---