6 Mayıs 2017

the leftovers s01e05:

Gladys 

--- spoiler ---

.beş bölümde falan dizinin havasına iyice girdik. ilk başta kötü gelmişti ama adamlar iyi yapmış. bu kalan günahkarlar saçmalığını ortadan kaldırmaya çalışan tipler çıkmış. gidip en masum kadınlardan birini kaçırıp ağaca bağlayıp taşlayarak öldürdüler. bir hayli etkileyici bir sahneydi.

.hele hele kadının bir yerden sonra dininden dönüp konuşması inanılmazdı. konuşmasa daha bir garip olacaktı ama adamlar konuştuktan sonra da öldürdü, acayiplik katsayısı arttı.

.bunun soruşturması, dramlı şerifimiz falan derken işler iyice garipleşti. adam sokağa çıkma yasağı istedi ama belediye meclisinden geçmedi. insanlar zaten istemedi. köpek öldüren tip de gelip karşı çıktı. elemanın halisünasyon olmadığına eminiz artık.

.toplamda ne oluyor hala belli değil, insanlara ne olduğunu araştırmıyorlar. zaten dizi geride kalanların dizisi ama tarikatlar meselesi işin acayip yönüymüş. şimdi bunlara uyuz olan tipler daha büyük çaptaymış. dedektif ile telefon konuşması da çok garipti bu yüzden. bu hikayeyi sürdürecekler mi? her bölüm bağımsız ilerletiyor gibiler ama diğer taraftan da bağlı gibi, sadece zaman dilimi uzun sürüyor.

.peder bu sefer şüpheli olarak sorgulandı ama adam bu mallar zaten ölü, neden öldüreyim dedi. onları hayata döndürmeye çalışıyorum diyerek güzel laf etti. gitti evlerine, ölen arkadaşları için dua etmeye. bizim şerifin karısı katılacakmış gibi yapıp suratlarına düdük çaldı.

.bir de olayın başındaki tip, bir gün ara verdirmiş. böyle de olabiliyor. madem çok sıkıldın, panik atak geçirdin. o halde bir gün beyaz giyme ve konuş. kadının kendisi konuşmadı ama ne bileyim saçmaydı.

.bir ara ne olduğunu açıklasalar iyi olacak. hele sigara olayı ile kendileri de dalga geçiyor gibi.

.bunlar açıklanmazken, misal gömlek olayı çıkıyor, hintli bir tipe sarhoş gözdağı veriyor. gömlekler orda mıymış hakkaten? yoksa başkasının gömleğini mi verdi? yakaları yıldızlıydı yani, saçma olur ya bilemedim artık.

--- spolier ---