5 Mayıs 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e20:

Farewell, Cruel World!

--- spoiler ---

.adamlar gitgide dozu artırıyor, bu sezon bir hayli iyi oldu. finalini de güzel bağlayacak gibiler. aida salağının insan bedenindeki gücü nedir? fitz'e olan tutkusu da ne çokmuş. framework'ten çıktı geldi. kafasını falan kesmişler robotun ama bir değişiklik yaratmadı. kafasını tam vaktinde kesmiş olsalar bile kadın makine olduğundan framework'e aktarmış gibi miydi? yoksa tam bunlar aida'yı etkisiz hale getirirken diğer tarafta organik bedene mi aktarıyorlardı? neydi yani tam olarak? açıklarlar inşallah.

.coulson'un vurulması çok iyidi. yaralı yaralı geçitten atladı. may neyse ki takip etti. hepsini güzelce yapmışlar. daisy kendi kendine mi atladı? orasını hızlı geçtiler. mack tahmin edileceği üzere gelmedi. kızı program bile olsa geride kaldı. framework içinde takılırlar işte ne olacak?

.simmons'un fitz sevdası fazlaydı. radcliffe yine bunları sattı dedik ama adam plan yapmış. fitz'i mekana getirip geçitten atmak istemiş. bunlar sanal gerçeklikten çıktıklarında yaptıklarını da unutabilirlerdi aslında. nasıl içerdeyken unuttularsa bir beyinsel spazm geçirebilirlerdi. sadece salak bir suçluluk, aida'nın önünü kapatma ve yine ateş edemeden oralardan uzaklaşma şeklinde oldu. fitz kötü adam olursa da güzel olacak ama tabii ward'dan sonra buna girmeseler daha iyi. framework'de beyni yıkandı anladık ama sonra her şeyi bilerek kötü olmamalı. suçluluğu kötü yapmamalı. bunun boku çıkar.

.on gün öncesinde uçak içindeki muhabbetten başlattılar. uçağın enerjisini tüketmişler, gizlenme teknolojisinden çıkmışlar. sonra peşlerine rus'un adamları takılmış. tam düşeceklerken bizimkiler çıkmayı başarabildi. o da biraz son anda geyiği gibi oldu. zaten rus'u bu kadar iş içindeyken görmedik.

.şimdi aida sınırlarından kalktı. darkhold ile sıfırdan insan yaratmış oldular, bu kadar uçtuktan sonra ölümsüzlüğün sırrına mı erecekler? yoksa ne olacak?  savaş nerde devam edecek? mack içerde mi kalacak? framework'e ne olacak?

.olaylar içinde hala coulson espirili bir abimiz olduğunu gösterdi. hem güldürdüler, hem dramları ile üzdüler, helal olsun, daha ne diyelim?

--- spoiler ---