4 Mayıs 2017

the leftovers s01e04:

B.J. and the A.C.

--- spoiler ---

.adamlarda bölüm devamlılığı da az, yarım bırakıp bitiriyorlar ama sonra haftalar geçmiş şekilde başlıyor. geçen bölümden pederin hikayesi bitmiş miydi? kiliseyi kaybetti. karısı falan kötüydü? o ne oldu? böyle mi halloldu yani? bölüm sonuna doğru bebek isayı yerine koyarken gösterdiler o kadar. yedeğinin olması meselesiyle gönderme yaptılar, o güzeldi.

.fantastik olaylar biraz artıyor sanki ama pek da artmıyor gibi olabilir. çıplak adam (hbo özel olarak erkek çıplaklığını pek seviyor bu arada) uzak doğulu kıza, seni rüyamda gördüm beyazlar içindeydin diyerek geldi. içinde ne olduğunu biliyorum diye de ekledi.

.kızın ne özelliği var onu anlamak pek mümkün değil. wayne salağının çocuğu varmış karnında, özel mi bunlar? sonracığıma niye ortalıkta bir sürü tarikat olmuş? başlarına şekil çizip yalın ayak yürüyenler diye de tarikat mı olur? çiçek çocukları gibi salak saçma bir şey bunlar. kafaları yemişler ama diğer taraftan bakınca da normal gibi.

.neyse kızı kurtardı ama az daha pes ediyordu. telefon çalmasını beklerken kaybolanlar için arayan otomatik bir telefon çaldı, otobüse atlayıp gidecek dedik ama atlayıp gitmedi. bir söz vermiş onu tutmaya niyetliymiş, bakalım nereye götürecek o söz bunu. yoldaki cesetler, beyazlar içinde cesetlerle kaplanmış yol, dökülmüş vagon gibi bir şey? bunu açıklamaya tenezzül edecekler mi acaba?

.diğer tarafta babası arıyor ulaşamıyor. telefonu kapanmış merak ediyor. kimsenin bilgisi yok. pek de umurlarında değiller herhalde. araştırsa ya son telefon nerdeymiş, başına bir hal mi gelmiş? ne biçim polissin lan sen, bebek isayı ancak bulur, onu da atar. böyle de bir olay.

.bebeği çalan kızıymış, kızının arkadaşlarını sıkıştırması, kızının bebeği yakmaması ve gençlik hezeyanları güzeldi aslında.

.bebek üretim zamanını gösteren müzikler de iyidi, genel olarak amelie piyanoları yerin yaylılarla girişiyorlar, dokunaklı olmaya başlıyor. belki de biz hikayeye kaptırdık, ondan da olabilir.

.nora denen kadınla yakınlaşmalar mı olacak? dans çıkışı saçma bir dialog ve gülücükler gelişti. diğer taraftan karısı boşanma evraklarını getirmiş, kafayı yedi adam. kızı da annesine beni unutma diye çakmak almış, hediyenin güzelliğine bak. liv tyler saklayabilirsin bir şey demem derken atıvermişti ya? işte bölüm sonu onu geri almaya çalıştı, kolu sıkışıp kalmadıysa aldı inşallah.

--- spoiler ---