5 Mayıs 2017

Outcast s02e05:

The Common Good

--- spoiler ---

.biraz hareketlendi ama toplam hikayede yine pek bir şey anlatmadılar. kasten yapıyorlar. bir kere eski hikaye çıktı meydana, kyle salağının babasının işleri ve uğraştığı kadını gördük, kadın ısırdı dilini kopardı. daha hızlı gelişlere sebep oluyormuş.

.alındı dediler mesela da ne aldı? kimin tarafından? tanrısal bir hadise olduğunu anlıyoruz. sydney ile belediye başkanı restleşmesinde düşen melek, gözde melek, lucifer'i hatırlatıyor insana ama ne bileyim daha başka bir şeyler de var gibi. kim ne yapıyor belli değil.

.belediye başkanı insanlar ile işbirliği içersinde geçiş yapmak istiyor. hani sanki uzaylılar var da kasaba halkına değer veriyor ve geçiş yapacaklar. böyleymiş gibi. diğer taraftan sydney sadist çocuğu körüklüyor, ilerde büyük adam olacak bu diyor. anasını öldürüşüne hasta olmuş, şimdi tetikçisi olarak kullanıyor.

.ne oluyor yani şimdi? sonra belediya başkanı topluyor ahaliyi, şöyle yapmalıyız böyle yapmalıyız, derken şerifi görevden alıyor. şerif geliyor kürsüye konuşma yapacak ama öksürüyor möksürüyor. canavarlardan bahsediyor, sonra kendisi onlardan biri oluyor. bu da manyakçaydı biraz, neden o zaman yani?

.sanki tepeden biri izliyor da müdahale ediyor gibi. derken kyle ve peder peşinden koşturuyor. karşısına insanlar çıkıyor. otopark gibi bir yere geçiyorlar, bir otobüsün içine saklanmış, adam kafayı yemiş ve fazla kuvvetli.

.kyle yardım edeceğim medeceğim derken elindeki sopayı böğrüne batırmasına engel olamıyor, mücadeleyi de bırakmıyor manyak orospu çocuğu, derken hafiften göğe doğru çekiliyor. normalde ev içinde tavana kadardı şimdi bir miktar yükseğe mi alalım demişler? çeken kim? güç kimin? bunlar hala muamma. kyle hala adamın paçasından bırakmıyor. zorla şeytanını çıkarıyor ve yere düşüyorlar. kanlar içinde otobüsün üstüne kalakalıyor.

.öncesinde kyle'dan uzak durması gerektiğini anlatan kız kardeşi de olayı izliyordu. o da artık inananlardan olacak inşa-allah. kardeşini kanlar içinde görüp bağırmasıyla da bölüm bitiyor. ölse üzülmem de öldürmezler.

--- spoiler ---