3 Mayıs 2017

the leftovers s01e03:

Two Boats and a Helicopter 

--- spoiler ---

.pederin hikayesiyle geldiler, bölümlere karakterlerin dramlarını mı basacaklar peki? orasını henüz kavrayamadık. ilk iki bölüm daha farklı akıyordu. sanki senaristler bir şeyler deniyormuş gibi başladılar. kalan bölümlerde olaylarını anlayacağız.

.şimdi peder abimize yol gösteren kuşlar ve kırmızı renk fantastik öge mi içeriyor? tam olarak fantastik hikayesi nedir? o da pek belli değil.

.adamın hayatı ızdırap doluymuş, çocukken anası babası hasta olmuş. sonra muhtemelen kendilerini yakmışlar ya da evleri yanmışlar. bir sürü felaket gelmiş başına, yetmemiş sevdiği kadın araba kazasında felç olmuş.

.yetmemiş güncel bölümde aile yadigarı kilisesi (bu da nedemekse artık) beyazlı sigaracılar tarafından elinden alındı, hem de adam ne badireler atlattı. bunu uygun gördüler. artık dertleri nedir bilmiyorum ama en azından inançlı abimizin böyle burnu sürtmesi iyi oldu.

.arada kaybolanlarla ilgili yaptığı afişler yüzünden ağzını burnunu kırdılar. adamın teorisi, tanrının işi olduğu,hak edenlerin alındığı yönünde. genel olarak ciddi suçlulardan karısını aldanata herkesler alınmış görünüyor ama işte mallık şurada sonuçta günahsız insan mı var ülen? diğerleri günahsız mı yani? üstelik çocuklar da alındı bir sürü, onların günahı ne? daha sonra günahkar olacaklar falan gibiyse yok artık derim.

.adamın dertleri böyleyken kardeşinden (silah taşıyan kadın) para istedi, o da yaptığı afişlere son vermesi karşılığında verebileceğini söyledi. eleman da kocan seni aldatılıyordu, o yüzden kayboldu demeye getirdi. saçmaydı hakkaten.

.her neyse para bulmak için kafayı yerken, devamı duvarındaki musa figürü müdür nedir? tanrısal bir şeylere bakar iken bizim şerifin babasının bahçesine gömdüğü para aklına geldi. gitti onu aldı, kuşun gösterdiği kırmızıya oynadı ve bir sürü para kazandı. kumarhanedeki adam bunun parasını çalmaya kalktı. yine kavga dövüş derken tamam dedik aldı geri parasını. derken yolda beyazlılara taş atanları gördü, ağzı burnu kırılmış adama yardım ederken bu da beynine taş yedi, üç beş gün baygın kalmış, farkında değiliz. koştu bankaya ama iş işten geçmiş. mülk el değiştirmiş. beyazlılara gitmiş. allahın işidir bence ama çok pis sigara içiyorlar.

.karısını da yalnız bırakmıştı, bakıcısına ödeyemiyordu. sabaha geleceğim dediydi. orası ne olacak? kaldı öyle.

--- spoiler ---