3 Mayıs 2017

samurai jack s05e07:

XCVIII

--- spoiler ---

.bu sezon öyle böyle değil, güzel gidiyor. şimdi ancak jack abimiz eski tipine kavuştu ama sanki bu yeni tipi daha güzeldi. birden böyle saçlar sakallar gidince garip geldi. en azından uzun sakallar güzel  hava katmıştı. saçları da hafif toplasa olurdu.

.kılıncı bulmak için bir bölüm yaptılar, geçen bölüm kılıncı bulmaya geçmişlerdi. oradan devam ettiler. kılıncı en son minik yaratıkları öldürdüğünü fark ettiği an kaybetmiş. aku ile girdiği savaşta son zaman geçidini de koruyamayıp zavallı yaratıkları gebertince kendini sorgulamış, öfkesi çoğalmış, yılgınlığı artmış ve kılıncı kaybetmiş.

.geçidin çukuruna düştü gibi gösterdiler. bir tane uçan sevimli kuşsal canlı ile aşağı indiler, günlerce çukurdan aşağı inip tabanına ulaştılar, tabii böyle olmaz ama düşünce olarak çok tatlıydı. sonra baktılar burada kılınç yok, öldürdüğü yaratıkların iskeleti var, orada kılıncın onu terk ettiğini anladı.

.hemen meditasyona oturdu, diğer tarafta sevgili kızcağız jack'i korumaya başladı. aslında sadece canı sıkkın oturuyordu, baktı koca ordu bunu öldürmeye gelmiş. burada olduğunu nerden bildilerse artık.

.derken ordunun karşısına geçti, hepinizi öldüreceğim dedi. çıplak elleriyle öldürdü de... ordunun sıradan gülüşü güzeldi. zorlandı morlandı derken, orduyu harcadıktan sonra bir tanesinin dağın tepesine gittiğini gördü. kuşa ıslık çalıp hemen dağın tepesine yükseldi, o anda da bir ok jack'e doğru yol alıyordu. kuştan atlayıp oku tuttu, oku atan da anasıymış.

.anasıyla bir nihai karşılaşma yaşandı. bence tam ölmedi ama ölmüş de olabilir. dövüş sonunda tam jack'i öldürecekkten, okla anasını vurdu ve aşağı düştü.

.jack de meditasyonunda güzelce çay demledi, içindeki kırmızı jack ile hesaplaştı, eski savaşçıların ruhları yardımcı oldu, giysisi, tıraşı ve kılıncını iade ettiler. böylece de bölüm bitti. pek tatlılar yeminle, maalesef on bölümü var, insan bitmesin istiyor.

--- spoiler ---