2 Mayıs 2017

the leftovers s01e02:

Penguin One, Us Zero

--- spoiler ---

.bir bölümde karakterler değişmediğine göre adamlar hikayeyi daha ilginç hale getirmiş demektir. en azından olanlar ilginçti. giriş kısmının görüntüleri de güzeldi, gizemli fantastikli olaya döneceklerse böyle güzel olabilir.

.en azından ikinci bölüme göre diziye baksam daha iyi hissedermişim ama dramını yine artırmaları her daim mümkün. esas eleman şerif ve babasının olayı var. kafadan kontak imiş ama aslında değilmiş, benzer şeyler şerife de olacak gibi. köpekler bizim köpeklerimiz değil diye birlikte köpekleri vurduğu adam da garipmiş. ilkin bir tek o görüyor sandık, sonra kızı da gördü. artık bilemiyorum nereye bağlayacaklar ama ilginç olacağa benziyor. köpekleri karıştırmasalar daha iyidi ama yapacak bir şey yok.

.baba rolündeki abimiz daredevil'deki usta abimiz. veteranlardan mı? araya katmışlar devamlı, güzel bir efekt katıyor bulunduğu ortamlara. bunları olayı dizinin en ilginç kısmı.

.tarikat meseleleri acayip ama bağlantısını yakın zamanda anlatmayacaklar diye tahmin ediyorum. şimdi liv tyler tarikata girmeye çalışıyor. ağaç kestirmeye çalışıyorlar. zorluyorlar, ilerlediği zaman konuşmayacak, beyaz giyecek ve sigara içecek, böyle tarikat mı olur? tarikat değiliz diyorlar ama bildiğin tarikat ve adam topluyorlarmış.

.zenci elemanın olayında da pek bir şey anlaşılmadı ama bir o kadar garip. adam gay mi dedik? ölü adamı dudağından öpme nedir? kanını mı emiyor dedi? bakışlar bir garip ama bir şey çıkmadı.

.uzak doğulu kız önemli diyor ya sevgilisiymiş. adam yükünü omuzlarından alıyor diyorlar da olayı ne anlayamadık. şerifin oğluna alayım yüklerini be abicim diyerek yaklaştı. üstünü falan çıkardı da sadece gömleğini istiyormuş. ikisi de gay kılıklı, sevişerek alıyor, üfürükçü hoca lan bu diye içimden geçirmiştim. tabii gay ve zenci versiyonu.

.bölüm bu tarikata dalma kararı ile başladı. hepsini öldürdüler. istedikleri zaman hızlı aksiyonunu da basıyorlar. yine pek bir şey anlamayacağız sandık ama anladık. diğer tipler de bir garip, çantasında silah olan kadın niye fincanını yere attı mesela? geride kalanlara yardım fonu demişler ama canlarını sıkan soruları da ihmal etmemişler. ne olmuş lan bu dünyaya?

--- spoiler ---