2 Mayıs 2017

into the badlands s02e07:

Black Heart, White Mountain

--- spoiler ---

.güzel gidiyor da sezon bitecek adamlar konuyu ilerletmiyor, ona göre bir şeyler ayarlayalım diyorlar. genel hikayeyi zaten hiç açıklamıyorlar. arada konusu gelirse, bu kitap varmış, eski insanlar şöyleymiş diye geçiştiriyorlar.

.karakterlerin olayları hallolmuyor, düşün artık, adamın başında teniz topu büyüklüğünde tümör var hala ölmedi. diğeri ailesine kavuşacak diye yola çıktı hala kavuşmadı. bu sezonun hikayesini de böyle yapmışlar.

.baronlar dediler, aralarında husumet var dediler. içlerinden biri düzeni değiştirecek dediler, yine pek bir şey olmadı. ha şikayet olacak demiyorum. bayıla bayıla izliyorum ama güzel görüntülere akışkan bir konu da ekleseler iyimiş.

.bu sezonun şişko dombilisinin olayı iyidi aslında, eski keşiş imiş, ustatları bu kendinden başkasını düşünmez ondan çıktı gitti dedi ama adamın hikayesine bir de aşk hikayesi eklemişler. veletken sevdiği kız okullarının kurbanı olmuş. bir olayda yanlışlıkla bir tarafı kesilmiş, köleleri kurtarayım derken herkesi öldürmüş. sonda buna iğne miğne batıralım derken öldürmüşler mi ne olmuşlar? bizim şişko kurtarmış, canlandırmış ama geri kaçmış.

.derken çorak topraklar haricinde kadını aramış, şimdi oraya gidiyormuş. böyle anlattı ama peki pusulayı niye çaldı? azra neresi? oraya mı gidecek? adamın planı belli değil. ne olduğunu pek anlayamadık ama kazık atacak gibi, göreceğiz artık.

.m.k. sallağı kalan tek ailemsin geyiğine aslında büyük iş başardı. tabii şişkonun kıvrak zekası da olaydan sıyrılmalarına sebep oldu. gücünü kontrol edemeyenleri çizdiler, onların da gözü karaya dönüp birbirlerine ve ustatlarına saldırmalarına sebep oldular. böylelikler ortamdan kurtuldular. sunny tam yamulurken çekip kurtardılar.

.sunny'nin hikayesini de acıklı yapalım iyice demişler. karısı ve çocuğu ile güzel bir yerde gibi ama terslik var gibi. camdan halka'nın uzun saçlısını görür gibi oluyor. sonra oğlu (kendisi hintli gibi bu arada zenci ve çinli kırılınca hintli mi oluyor acaba?) bir gariplikler içersine giriyor. koyunlar öldürülüyor, oğluna işkenceler yapılıyor. yetmiyor oğlu anasını öldürüyor. sonunda bizim sunny ormana gidiyor.

.büyük çaplı dövüş yapmıyorlar ama öldürdüğü her insan karşısına dikiliyor. niye kızları mızları öldürmüş? quinn'in bok yemesidir belli ki ama vicdan azabını kendisi çekiyor. dövmelerinin kanaması falan çok iyidi. güzel yapmışlar her tarafını işte. son anda kurtarılma olayı da belliydi, çok heyecanlanmadık.

--- spoiler ---