2 Mayıs 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e19:

All the Madame's Men

--- spoiler ---

.dizi kendini aşıyor, ilkin puanı kaçtı hatırlamıyorum ama 7.5 falan olmuş şimdi. son bölümler bunun çok üstünde, adamlar sanal dünyada da dünyayı kurtarma hikayesi yapmışlar. üstelik önceki bölümlerden insanları sanal dünya içine yerleştirerek aslında akıllılık etmişler. hem gerçekçilik katmış, hem de önceki karakterlere bir nevi özür niteliğinde olmuş. ward'ın olayı falan çok acayipti, şimdi sanal ward hepsinden iyi çıktı. üstelik sanal dünyada bir ayaklanma başlattılar.

.esas kötü, madam hydra'nın olayı da gerçek insan olmakmış. hep robotların nihai amacı bu olarak gösteriyorlar ama kendisinde insana zarar vermeme sınırlaması varmış. bunları aşmak için bunu becerek. darkhold'u bu anlamda israf etmiş oluyorlar. robotu insan yapacağına insanı tanrı yapsalarmış, diğer hikaye bu açıdan daha ilginçti aslında.

.fitz'in bu kadar kötü olması da çok abartı. tamam babası ile sıkıntılarının olduğunu biliyorduk ama bir yerden sonra uyanması gerekmiyor mu? bu aida'yı niye bu kadar çok sevdi? diğer insanlar uyanacak, kendisi mal kalacak. garip bir hadise olacak. esas kötü kalmayınca çılgın bilim insanını kötü tarafa geçirmiş oldular.

.radcliffe'nin dediği yere ulaşamıyorlarmış. bu dünyada bir çıkış var ama beceremiyorlar. önce hydra'yı bölmeye çalışacaklar. coulson artık daha çok kendi gibi, konuşması da harikaydı. haber merkezindeki olaylar da garipti, ilginç işler yapıyorlar aslında.

.gerçek dünyada bunların başına ne gelecek? aida'nın gerçek amacı buyduysa neden esas düşmanlarını framework'e aldı? sadece fitz'i alsa da yeterliymiş. ha düşmanları artık onunla savaşamıyor, yakında tutarak akıllılık etmiş olabilir ama yine de şimdi sanal dünyadan feth ettiklerinde işler karışacak gibi.

.daisy gücünü kullanınca kemikleri kırılmıyor muydu? onun nedenini hatırlamıyorum ama ilk başlarda yoktu. bu dünyada da olmadı. may ile kaçış sahneleri için uğraşmışlar.

.may'in kefareti çabuk oldu. adamın gerçek dünyada da öldüğünü öğrenince iyice kafaları yiyecekler. çektiği görüntüler ile devrim başlamış oldu ama yine de yeterli değil. bir kaç bölüme konuyu toparlayacaklar.

--- spoiler ---