4 Mayıs 2017

feud s01e04:

More, or Less 

--- spoiler ---

.filmden sonrası hayat kısımları iyice kasıntı olmuş. bir yerden sonra ülen diyorsun dizinin esas oyuncularını unuttular da yönetmen bob'a geçtiler. büyük kısmı onun meselesiydi. kalan kısımda da bizim ihtiyar kadınların meselesini yaptılar. bir parça da yönetmen olmak isteyen kadın meselesi vardı.

.zaten dizinin büyük kısmı kadın meselesi. kadınlar o dönem sinemada iyi değillermiş. hele yaşlanınca köşeye atılıyorlarmış. sanki şu dönem çok değişmiş gibi. o dönemi resmetmeye çalışmışlar. garip yani de neyse işte.

.film sonrası gerginlikler vardı. başarılı olmayacak diyorlardı. hatta bette gazeteye iş arama ilanı bile verdi. derken ön gösterimde pek beğenildi. kısa zamanda popüler oldu. milyon tane bilet sattı mattı derken yine aslında kadınlara pek bir faydası olmamış.

.filmden sonra teklifler yağması gerekiyormuş ama yağmamış, yönetmen biraz ekmeğini yemiş, o da başka bir şeyler yapmak istemiş. warner abimiz dizinin en iyi karakteri herhalde. lafını sakınmıyor net konuşuyor. nerden bilirkişi oluyor? onu çok anlayamıyorum ama yönetmeni falan seni ben var ettim diyor, herhalde öyledir de...

.derken film popüler oluyor, bette kendini eğlendiriyor. tv programlarına katılıyor, bebekleri dağıtıyor. salak joan da kafaları yiyor. mevzu da oscar'a aday gösterilip gösterilmemesi, gelen eleştirilerde bette'yi övmeleri kendisini övmemeleri.

.salak kadın madem bu kadar kıskançsın neden tuttun kadını getirdin, üstelik deli rolü gibi bir role onu verdin. kendin oynasaydın madem. senden daha yetenekli işte. alkolik oldu çıktı başımıza, yönetmenlik yapmak isteyen kadına da ağır konuştu. derken bölümün sonunda bette'nin oscar'a aday gösterildiğini öğreniyor ve basıyor çığlığı. bakıyorsun film sadece kostüm tasarımında oscar almış, başka da bir şey alamamış. bu kadar büyütüp de dizi yapacak nesi varmış arkadaş?

--- spoiler ---