29 Mayıs 2017

the 100 s04e11:

The Other Side 

--- spoiler ---

.bir hayli mantıksızlıkla devam ediyorlar. neyse ki jasper salağını öldürdüler. daha da ruh muh, halüsinasyon, malüsilasyon olarak çıkmazsa karşımıza tipinden kurtulduk. tipine soluğuna koduğumun evladı. bunca zaman deli etti insanı. en başta mızrakla vurulduğu vakit öldür sanmıştım, o zaman öleydi iyimiş.

.raven nasıl radyasyondan etkilenmedi? oralara geç mi ulaşıyor? madem kendini öldürüp geri gelince düzeliyordu, neden daha önce akıl etmediler? tek başına bunu nasıl becerebildi? hadi yaptı iyi güzel de peki geride kalmasının amacı neydi? uzaya çıkıp insanlığa bir çare olmak değil miydi? onun yerine böyle bir saçmalık yaptılar. sığınakta nasıl ulaşacağı da belli değil. kaldılar öyle. neyse ki battlestar galactica'lı abimize saygı kuşağı yaptılar, bir tek o iyidi.

.jaha malı yine mal, biri de demiyor bunu niye başa getirdik diye. adamın önceki macerası belli. insanlığı mahvediyordu. şimdi çıkıp herkese emir veriyor, büyük kararlar alıyorlar. ha başkan her daim başkan oluyor ama yeter, onu dışarda bırakmazlarsa yazıklar olsun.

.sığınağı tekrar açacakları belliydi, dört beş tane esas karakteri dışarda bıraktılar. öldürmeyeceklerini biliyorduk, boşa bölüm yaptılar işte. bellamy kendi kendine kaçmadı bu sefer clarke'ın anası devreye girdi, clarke salağı da bellamy'i öldürmeyerek olaya destek olmuş oldu. elde var sıfır yani.

.dışarda hastalanmış insanlar kabilelerinden yüz kişiyi seçmişler, şimdi yüzler kabilelerden kalan insanların hayatta kalması olacak. sığınağın işleyişi için işi bilen insanlar gerekiyormuş. şimdi gökyüzü insanları mı bakacak diğerlerine? öğretirler belki kim bilir? sığınak dizisi olarak mı devam edecek? yoksa şu kadar vakit sonra diye mi başlatacaklar? keşke bitirseler diziyi, en güzel o olur.

.monty salağını pek bir üzdüler, neyse ki yavuklusu fikrini değiştirdi. sığınağa doğru koşuya geçtiler. ilk listede adı yoktu. şimdiki listeye gireceği ne malum? o da komik olacak.

.octavia doğal lider mi olacak şimdi? buz kralının yardımcısını dışarda bıraktı. dışarda kalanlar kapıyı nasıl uçuramıyor? buna karşı önlemleri nedir? biraz senaryoyu sallamasyon gidiyorlar böyle, üzüyorlar, sıkıyorlar.

--- spoiler ---