30 Mayıs 2017

sense8 s02e10:

You Want a War?

--- spoiler ---

.bunlar beyaz sakallı için hiçbir şey yapmıyor diyorduk ya, arkada yapıyorlarmış. şaşırtmacaya saklamışlar. tabii dizinin bütün hepsi beyaz sakallı olmasa yine anlayacağım ama salak salak karakterlerin intikamları, hatta almadıkları intikamlarına çevirdikleri için kötü oldu.

.normalde daha iyi bir hissiyat verebilirlerdi. sun'ın yaptıklarına çok anlam veremedim. lan madem öldürmeyeceksin, kaç değil mi? dibine kadar yavaş yavaş (yavaş çekim için bile yavaş) gidip sonra yakalanmak nedir? neyse ki tekrar hapse düşmedi de, şu seks düşkünü dövmeli geldi yardım etti.

.wolfgang olayında patlattılar meseleyi. berlin için savaştığı kız bunu elevermiş. çat diye paketlediler elemanı yetmedi, acı vererek kümesindeki diğerlerini bulabiliyorlarmış. kala'yı tespit ettiler. derken ne olacak hepsini alacaklar mı dedimdi ama will salağının planı varmış işte.

.eleman yerini tespit etmiş, güvenli mekana nasıl girdiğine dair bir fikrimiz yok ama kafa atışı harikaydı. adam kafasında zannetti. kafa ile girişti. meğer adam gerçekten girmiş mekana. ağzını burnunu kırıp paketlediler.

.diğer tarafta jonas salağı da bunlarla değildi, tam bunları haber edecekti. kapısına bizim küme dikildi, sun patlattı bir tane aldı götürdü. o kadar olay içinde hepsini aniden nasıl londra'ya sevkedebildiler, o da ayrı bir başarı.

.neyse madem savaş istiyordun, al sana savaş dedi. e iyi güzel de adama sormazlar mı? neden daha önce yapmadınız lan bunu? neden wolfgang'ın yakalanmasını beklediniz. üstelik tesise girip kurtarmışlar da değil. nasıl kurtaracakları belirsiz, ne olacağı belirsiz öyle bitirdiler sezonu, üzerinden bir sene geçecek de bunları hatırlayacağız. ölme eşeğim ölme.

.bir de kala ile fransaya gidiş telaşındalardı. kala'nın kocası bir şeyler karıştırıyor, aldatıyor dediydik. sadece ajan majanlara yardım ediyormuş. yolsuzluk soruşturmasına yardım ediyormuş. gönderdiği hediye de tehdit gibi bir şeymiş. şaka gibiydi yani.

--- spoiler ---