30 Mayıs 2017

the leftovers s03e07:

The Most Powerful Man in the World (and His Identical Twin Brother)

--- spoiler ---

.kevin hikayesini tamamladılar, aslında kötü olmadı ama fazla buruk kaldığımdan ötürü ilk finalini o kadar beğenemedim. esas final nora'nın hikayesi olacak. nora'yı kaybettiklerini anladık, nora'nın ölmediğini anladık. o halde hakkaten diğer tarafa geçmiş durumda.

.kevin'ın hikayesi aslında güzeldi, dünyayı yok etmeleri. yine patti'nin ortaya çıkması. diğer ölen giden karakterlerin görünmesi, muhabbetleri, espirileri falan hoştu ama işte fazla boş oldu.

.şimdi adamlar bunu da güzel tasarlamış ama insan buruk kalıyor. salak babasına biz de inanmadık ama bir şeyler olmasını bekliyorduk. dizi bitimi aynı son sahne gibi evin üzerinde, e ne olacak şimdi diye oldu.

.avusturalya başkanı sen bir şarkının tufanı durduracağına inanıyor musun demesi iyidi. kevin de hayır dedi haliyle. kim inanıyordu ki? öyle bir şey olsa inanılmaz saçma olurdu ama sonra gelen cümle de işte aynen bizim sorduğumuz, o zaman burada ne arıyorsun arkadaş? cevap nora ise yanlış yerdesin, ona burulduk iyice işte. 

.nora'nın hikayesini kevin ile birleştirebilirlerdi. nora'nın öldüğünü görebilirdi. vedalaşabilirdi, bir şeyler olabilirdi. şimdi kevin'ın hikayesini tamamen boşa çıkardılar, nora'nın hikayesiyle de milletin kayboluş hikayesini açıklamaları gerekiyor. ha onu da açıklamazlarsa iyice boşa gidecek, bütün hikaye bomboş olacak.

.çatır çatır kendini boğması da çok aşırı geldi bir yerden sonra, ölmek o kadar kolay mı lan? adam kutsal topraklarda değil, herhangi bir yerde ölü kalmıyor. bir kere öldü, sonra içeri taşıyalım diye sudan çıkarmışlar. pat diye tekrar hayata döndü, sonra babası kuvette boğdu, uzunca ölü kaldıktan sonra tekrar canlandı yuh artık.

.ölüler diyarındaki hikayeler her seferinde değişiyor gibi. başkan vekili liv tyler'ı niye öldürdü anlamadım ama savunma bakanını öldürse en güzeliydi. yedinci yıl dönümünde bir şeyler olacak dediniz, size kıyameti getiriyoruz kafasıyla bir dünya yok oluşu planlamışlar. manasını anlamadım ama bunu becerince tekrar dirildi. hem de örtünün altından, kolayca.

.ilk ölen isimdaş avusturalyalı kevin korumasıydı. tipler gayet iyidi. penis olayı komikti. kulaklıktaki tanrıymış, her bölümde bunu çıkışı gösteriyordu ama bu sefer olmadı. hikayesini tamamlayınca çıktı. 

.nükleer savaş başlatmak için tek yumurta ikizi kardeşinin kalbindeki anahtarı çıkarması gerekiyordu. uyuşturmadan kesip çıkardı. bunu da nora'nın aşk acısıyla yapabildi. kitap mitap, iyi tasarlamışlar aslında ama işte izleyiciyi burmayınız, sezon da bitiyor. cevaplamaya tenezzül etmeyecekler diye endişe ediyorum.

--- spoiler ---