19 Mayıs 2017

sense8 s02e05:

Isolated Above, Connected Below

--- spoiler ---

.adamlar gayliğe boğdular diziyi, çok abarttılar. hikayeyi unuttular, son kısımda hikayeyi toparlayalım dediler iyice arap saçına döndü. ne oluyor şimdi? şak diye iki küme daha çıktı, esas iskoç abimiz manyakmış, adamın bağlantıları ile iki saniyede dünyayı tarıyabiliyor. işlerin en başından beri varmış. ne bileyim bunun hikayesini yaysalar bölüme insan gibi anlatsalar olmuyor mu?

.brezilyadaki lito'nun ben gay'im bağırtısına bu kadar odaklanmaya ne gerek var? bir de topluca partilar yaptılar. abarttıkça abarttılar. gidiyorlar bir yere oturuyorlar, aman da erkekler ne güzel özgürce öpüşüyor. aman da aman...

.öncesinden de zaten sevişmelere geçtiler, uzun uzun sevişme sahneleri. hintli ile wolfgang havuzda takıldı. capheus salağı da muhabir kadınla takıldı. ikisini birleştirelim dediler de ne alaka yani? hem uzatmaya ne gerek var? hem de hintli salak karı pişman oldu gitti.

.diğer kümeler olayını da açamıyorlar bir türlü, tamam kimse kimseye güvenmiyor ama sakallıyı gören korkuyor. iyi çok yaşamışsınız diyor. tamam anladık güzel kaçtılar da ne yapıyorsunuz siz? bu kadar insan ne yapıyor?

.kadın gitti önceki bölümlerde mafya tipli keltoşu öldürdü, ben senin tipini biliyorum dedi. adamın özelliği neydi bilmiyorum ama wolfgang ile takılan sense kadın aynı zamanda tetikçiymiş de, böyle de bir olay işte.

.esas olay mısırlı bir doktor abimizin ikiz kardeşinin sense olmasıymış. kadını cadılıkla suçlayıp yakıp öldürmüşler. hep ortadoğuda olur tabii. sonra kıbrıs'ta ülkelerin toplaşması ile biyolojik bilmemneyi koruma organizasyonunu kurmuşlar. ilkin bunları korumak için kurulmuş, sonradan da avlamaya dönüşmüş.

.burada da nomi'nin angelica olayına geliyoruz. kendi kümesinden bir adamın intiharına yardım etmiş. kadın yeniden başlarız demiş. sinirleri iletim yolu mu aramışlar? beyaz sakallının olayı nedir? ailesini falan da gördük bir bakıma ama tam olarak ne yapmak istiyorlar? diğerlerini kontrol etmek mi istiyorlar? dertleri nedir? diğer insanlar ne yapacak buna karşı? bakanla ne işi var? bu sezona yetişmez bunlar.

--- spoiler ---