19 Mayıs 2017

the leftovers s02e05:

No Room at the Inn

--- spoiler ---

.başka bir peder matt hikayesi, git gide manyaklaşıyor bu adam. önce karısı uyandı, konuştu diye aynı günü tekrar ediyormuş. bıkmadan usanmadan aynı şarkı ile kadına aynı günü yaşatmak işkence olsa gerek.

.neyse aynı günleri tekrarlamak işe yaramayınca bir kontrole götüreyim şunu dedi. atladı gitti kasaba dışına çıktı. kadına tetkik yaptılar, sonra bir şeyler imzalatma muhabbeti çıktı. bu ne lan falan derken kadın hamileymiş. yaptıkları tetkikler bebeğe zarar verebilirmiş, onun muafiyetini imzalatıyorlarmış.

.on sene denemişler bebekleri olmamış. kasabaya geldikleri gün kadın kendine gelip sevişmişler ve bebek olmuş. matt abimizin anlatımı bu, diğer taraftan kendini kaybedip kadının konuştuğunu zannedip kadına kaymış da olabilir. zaten kafasına darbe alınca kadının konuştuğunu görmüştü. iki yönlü yaptılar, ne çıkarsa iyi olacak.

.neyse eve dönerken yine mal oğlu mal, iyilik timsali, iyilikten vaz geçmeyen allah adamı matt, yolda kalmış bir tip için arabasını durdurur. bilekliklerini gören adam matt'i yere yıkar. karısının ve kendisinin bilekliğini alır ve yoluna devam eder.

.tabii bizim matt kasabaya giremez, canı çıkar, zorla ziyaretçi merkezine gider, orada kevin'lere haber eder. kevin'ler de zenci arkadaşını almış gelmişler. adam detayları sorar, kadının hamile olduğunu görürler, kafalar karışır. matt'i güzelce azarlar. kasabada mucize olamaz kafasında hala ya neyse işte, matt tamam öyle olsun derken. niye bu kadar sinirlisin diye adama sorunca tepesi atar ve bilekliklerini vermez.

.tekrar dışarı atılırlar, sakat kadınla ortalıklarda kalır. kasabaya girme yolunu biliyorum diye salağın tekine para bulmaya çalışır. bu aşamada boyunduruk mudur nedir? çıplak şekilde ona vurulmuş adam görür, diğer tarafta haç görür, gider ona para için adamın tekinin sırtında odun kırar. böyle de manyaklık. neyse parayı denkleştirir, adam bunları lağım kanallarının oraya götürür. elinde ışık ve keskiyle birlikte ilerler. yağmur yağar ve karısıyla birlikte sürüklenip çıkar. artık manyaklığın diğer tarafı.

.derken nora gelmiş, bunları arıyordur. arabanın bagajında ikisini de geçirir. kadından hala ses yok. tam eve varacaklar. bunların bilekliğini çalmış adamı görür. arabayla kaza yapmış ölmüş. bileklikleri alır, çocuk da bilekliği verir. karısını noraya emanet eder. zenciye tribini atmaya gider. çocukla birlikte dışarda yaşayacak diye düşündük ama adam karısının uyanacağından emin, bilekliği istemez. dışarı çıkar, çıplak adamın yerine geçer ve bölüm biter. o vakte kadar öyle mi kalacak? çıldırdılar resmen.

--- spoiler ---