19 Mayıs 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e22:

World's End

--- spoiler ---

.koca bir sezonu daha devirdik, çok iyi getirdiler sonuna kadar ama biraz kolay halloldu sanki. aida olayını sonraki sezona taşısalar da iyi olmazdı. belki son iki bölümü, belki daha fazla bölümü hayalet sürücüye verseler daha iyi olabilirmiş.

.coulson yine kötünün iyisini mi seçti? hayalet sürücüyle ne anlaşması yaptı? bölüm sonunda devlet yetkilileri alacak bunları diye beklerken galaksi yetkilileri mi aldı? uzayda ne işleri vardı? bunların hepsi sonraki sezona kaldı. dünyaları bitirince uzay gemisinde gözleri açmaları iyidi ama işte fazla geldi bana.

.mack mesela, çok çabuk atlattı olayı. madem kızını o kadar çok seviyordu kafayı yemeliydi. aynı şekilde fitz de öyle. bir sürü insan öldürmüş, bir sürü kötülük yapmış, şimdi sapasağlam duruyor. kendisini teslim edecekti ama anca beraber kanca beraber dediler, topluca yemek yerken götürüldüler. pek olmadı yani.

.aida'nın bu kadar kafayı yemesi de çok abartıydı. iyidi güzeldi ama işte fitz ile bu kadar kafayı bozmasına da çok anlam veremedim. sen darkhold ile insan ve nainsan üstü beden yaptır ama bir fitz malına yenil, olacak iş mi? hisler, gönül hepsinden öte gibi anlattılar ama tabii doğru bir yaklaşım sayılmaz.

.rus abimizi tamamen unuttular, yanına bir de arkadaş yapmış, ikisi de sonsuz sayıda robot yapacak, aida yokken ne yapar bilemyiorum ama sonuçta kendi başına işler beceriyordu. zaten bir sürü sıkıntıydı. şimdi robotla sıkıntı yaratacakken bir yerden sonra tamamen unuttular. sezon sonu bölümü aceleye getirmişler bu yüzden. elli tane konuyu bağlamaları gerekti, böyle oldu.

.ne olursa olsun daisy ve hayelet sürücünün birlikte dövüşü güzeldi. elemanın zincirle takılması da güzel, artık boyutlar arası kapı bile açıyor. ne bileyim coştu da coştu. içindeki şeytanla anlaşma meselesini hızlı geçtiler, sana imrenmiyorum diye son sözle bitirdiler. coulson yine kötü bir şey yaptı ama ne yaptı?

.general talbot kafasından vuruldu, komaya girdi. daisy yapmış gibi gösterdiler. devlet işleri ile uğraşmaktansa uzaya mı çıkalım demişler? tamamen belirsiz bir alan. öyle de kaldı işte.

.sezonu falan çok iyi getirip, o kadar da iyi bitirememiş oldular. tabii beklentiyi yükseltmekle de ilgili. misal sadece radcliffe kayboluşu bile güzeldi. sırf bu kayboluş olayına dizi yapıyorlar mesela hehe.

--- spoiler ---