23 Mayıs 2017

samurai jack s05e10:

CI

--- spoiler ---

.nasıl bitirdiniz lan? nasıl kıydınız? insan bitirmeye kıyamaz. güzel bitirdiler. yani öyle harika değildi aslında ama ne bileyim harika kabul ettim. bir kere mutlu son yapacakmış gibi yapıp hüzünlendirdiler, çok acayip oldu. güzeldi aslında, düşününce olasılıklar içinde güzel düşünülmüşü oldu.

.sadece kılınca uzanmadılar, iskoçyalıları geç getirdiler, bu tarz itirazlarım var. aku'nun kılıncı aldıktan sonra jack'i hapsedip yayına girmesi harikaydı. adam serinin önceki bölüm başlangıçlarını kopya etmiş. kendi sesi ile anlatıyor. o da çok anlamlı oldu o vakit. sonra araya giriyor ama yapamadı diyor, gülüyoruz ama bir yandan hüzünlüyüz.

.esas kötü olarak aku harika bir insandı, çok severdik kendisini. bir parçasının kaçıp kurtulmasını istedik, hem kızı yaşardı ama tabii bunca mücadele boşa giderdi. kızı aku'nun parçaları ile mücadele edemiyordu. ta ki jack ilanı aşk edene kadar.

.ondan sonra tam jack'i halledeceği zaman kendine geldi. savaştı ve kazandı, hem aku'nun güçlerine sahip oldu hem kendisi oldu. babasına karşı çıkıp zamanda kapı açtı. jack'in ilk karşılaşmasında geçmişe gönderilmesinin hemen ardından bunlar geldi ve aku'ya son darbeyi indirdi.

.aku olmadan bir gariplik var dediler ama ne bileyim bir şey olmayacak gibiydi. düğün seramonileri başlamışken şak diye gitti kızcağız, bildiğin yok oldu. elleri bak boş kaldı. insanı üzüyorlar.

.jack de kiraz ağacı altında uğur böcekleri ile veda etti, bu da pek dokunaklıydı. ilk uğur böceğine yaklaşımıyla jack'i sevmişti. bir bakıma azılı düşmanıydı. onu yok etmek için yaratılmış bir silahtı, sonra aşık oldular ve o silahla tekrar geçmişe gidip herkesi kurtardılar.

.şu vakte kadar kurtardığı, jack ile birlikte savaşan herkesler jack'i kurtarmaya geldi. o da güzeldi. biraz abarttılar ama o kadar olur. iskoçyalıların karşılaşmasını da sevdi. abimiz kızlarını saydı tüm bu hengame içersinde, sonra seç birini dedi. böyle de komik bir adam. gaydasıyla da ortalığı yakıyordu, hepsinin ellerine kollarına sağlık, özleyeceğiz.

--- spoiler ---