21 Nisan 2017

the expanse s02e13:

Caliban's War

--- spoiler ---

.sağolsunlar bok gibi bitirdiler sezonu, bir halt olmadı. sezon başından bu yana ne oldu? yaratıkları herkesler silah için kullanıyormuş. kuşaklılar da kullansın diye çekiçli abimize vermişmiş. ülen mal mısın? insanlığın kaderidir, uzaylıdır falan diye düşünen yok. hala milliyetçilik, hala şu bu. sen bu kadar dizi yap ama mal ol, sinir ediyorlar insanı.

.geçen bölüm zaten salak saçmaydı, gidip kurtardılar güya. sonra bir baktılar takip ettikleri yaratık ambar bölümünden gemiye biniş yapmış. tey'yallam daha neler. sonra yaratığa baktık, hani farklı bir şeyler olacak gibi böyle vahşi değil gibi, tutup insanları iki parçaya ayırmıyor gibi ama bunlar şak diye ateş etti.

.kendini imha mekanizması gibi bir şey varmış, göğsünden çıkarıp attı, geminin dışına savurdu. hem kendini hem gemiyi korumak istediğini buradan anlayabiliriz ama mal holden ve yanındaki maloğlumal, ateş açtı. peki ne oldu? hiçbir şey olmadı.

.eleman radyoaktif atıştırmalık arıyormuş, başladı gemiyi kazımaya. sonra biyolog abimizin aklına bombalardaki radyoaktif çekirdek geldi. koskoca yaratığı geminin dışında kaldırdılar. it gibi çekirdeğe atlamasını sağladılar, sonra eleman uzanıp yakalayınca radyoaktif çekirdeği, geminin götünü döndürüp çizbız köfte ettiler. elindeki bomba çekirdeği niye patlamadı onu da anlamadım, gerçekleştirdikleri eylem inanılmaz saçmaydı zaten ona lafım yok. öyle güya evrende bir haller olacak diye başlayıp bir gemideki salakça bir sona bitirdiler.

.esas olay venüsteydi, peki ne oldu? venüse girmeye meylettiler. iyi güzel derken gemi iniş civarlarında takıldı kaldı. ortalığı protomoleküller sardı. sonra gemilerini ince parçalarına ayırdılar. 3d modellerin hazır parçalarına ayırma efekti gibi bir şeydi. içerdeki insanlar hala yaşıyordu. çok güzel görüntüydü de arkadaş. sen erostan itibaren bunun hikayesini yazıyorsun. sezon sonu bir yere varmadan nasıl bitirirsin ki? esas hikaye buydu yani.

.sonra gittiler bizim iranlı teyze, marslı çavuş ve pişmanlıkla dolu ajan (spartacus yavşağı burada bir hayli karakterli) bir gemide mahsur kalmıştı. zengin mao abimiz bunları halledecekti ama çavuşun giysisini getirmişler. gitti o özel giysisini aldı bizimkileri kurtardı. sezon finali olarak da bunu uygun görmüşler. bunu satan adama bir şey yapamadı. ancak kendi kıçlarını kurtardılar. ajan abimiz vuruldu, kan kaybetti. tam iranlı teyzemiz ölüyordu ki marslı çavuşumuz geldi kurtardı. bu yani olay. ki bu olay da sezon açısından minik bir olaydı. finale bunu uygun görmüşler.

--- spoiler ---