21 Nisan 2017

13 reasons why s01e08:

Tape 4, Side B

--- spoiler ---

.bir iki bölüm önceden başlıyor olabilir ama bir mallık var, o da şu: bölüm isimleri bölümlerde dinlenen kasetlerle aynı değil. normalde dördüncü kaset b tarafı diyor, bölümde dinlenen kaset sekizinci kaset, ne alaka? baktılar olmayacak kasetleri mi hızlandırmışlar? yoksa sadece imdb bölüm isimleri mi yanlış, ne olduğunu bilmiyorum. neyse çok da mühim değil, izleriz geçeriz.

.zaten her geçen bölüm salak kız iyi ki ölmüş diyorum. şiir yazmış da diğer insanlar bunu okumuş aley etmiş de yok efendim diğer gay bunun şiirini izinsiz yayınlamış da, ülen adam senin sanatını beğenmiş yayınlamış daha ne istiyorsun ki?

.bu da ölümünün nedenlerindenmiş. pek bir insan tanımadı, şiirini okuyup dalga geçtiler diye insan kendini keser mi? olacak iş mi yani? üstelik bir sürü övgü aldı. öğretmenleri bile övdü.

.bizim salak oğlan da şiiri beğenmiş ama çok karanlık bir kişilik onunla arkadaş olmazdım demiş. bu salak oğlan yüzünden ölmediyse artık ben de bir şey demiyorum. her neyse inanılmaz mallıkta ilerliyor.

.sadece akışı güzel, oyunculuklar güzel. dizinin olayı bu yani başka bir şey yok. şimdi meksikalı gay, tony kardeşimiz hannah'ın kasetleri bırakışı ve intiharı sonrası evine gidiş hikayesini anlattı. gelip bunun evine önden kasetleri bırakmış sonra gitmiş kesmiş. tony bile diyor ki okulda bunun götünü ellemeyen kalmamış, çok dramatik bir insandı. devamlı söylenirdi. o gün çekecek halim yoktu. durum bu yani, intihar ederek büyük bir iyilik yapmış.

.öyle çekilir bir insan değil yani, ciddi anlamda sıkıntılı. clay desen odunun, malın önde gideni. gözünün önündekine laf edemez, fark edemez. ses edemez. sonra salak salak işlere geçer. 

.peki bu oğlan kız için kafayı yemişti. her tarafta onun ölüsünü görmeye başlamıştı. kasetleri artık dinleyemiyordu. şimdi dinlerken bir şey olmaması saçma olmayacak mı? hem diğerleri kasetler açıklanır diye korkudan toplanıp konuşuyorlar. basketçi salaklardan biri elemanı öldürelim demeye getiriyor. hikayeyi çok pis sıçıp batırabilirler, zaten kızın başına ne gelmiş de böyle olmuş? şu saydığı sebeplerin hepsi inanılmaz basit, saçma sapan ergenlik işleri. dur bakalım.

--- spoiler ---