20 Nisan 2017

Bates Motel s05e08:

The Body

--- spoiler ---

.adamlar baya iyi gidiyor, dizinin finalini de çok iyi yapacak gibiler. sayko romanını ya da filmin altyapısını falan bilmiyorum. norman gençliğinde böyle bir olay yaşamışse herhalde seri katillikten hapse düşmemiş olması gerekir. de geriye kalan nasıl seçenekler? bu kadar olaydan nasıl sıyrılacak? norma nasıl bunları halledecek? orası pek ilginç olacak.

.geçen bölüm itirav etmişti, bu bölüm itirafının arkasında durdu. ilacımı verin falan dedi ama mallar ilacını geç verdi, ilaçtan sonra da yanında durmadılar. itiraflarını etti, bunu gözaltına aldılar orada ilacını içti, anası çıktı. önce kusturdu sonra kontrolü ele geçirdi.

.ifadelerini geri aldı, tüm suçu sarı saçlı kadına attı. kocasını öldürüp bana geldi ağladı dedi. beni öptü dedi, falan dedi filan dedi. sırf ifadesine göre kadını almadılar ama kuşku tohumu ekti. kocasının ölüsünü de bulduktan sonra işler iyice kızışacaktır diyorum.

.şerif akıllı bir tip, göldeki cesetleri de norman ile bağladı. tam olarak kanıtları yok, dylan ağzından bir şey kaçırmamaya çalıştı, oradaki muhabbetler de bir harikaydı ama bir şeyler orataya çıkması gerekiyor. bu kadar şüpheden yine yırtacaksa vay artık halimize.

.hem bu elemanın başına gelen ilk cinayet şüphesi değil. öğretmeni ve diğer kızın meselelerin de şüpheler bunun üzerine çekilmişti. alex abimiz bunla çok uğraşmıştı. hoş şimdi kendisi suçlu ve katil oldu ama olayları ta oradan ele almaları gerekirdi.

.norma büyük oynadı, sadece akıl hastanesi ile yırtabilirdi aslında. tedavi görüp çıkmalar derken aslında norman'ı korumadığını da anlamış bulunduk. belki norman bunu anlasa beli bir noktaya gelebilirdi ama sadece dylan'ı öldürmeye çalıştı diye itiraf etti olaylar bu noktaya geldi.

.alex aceleci davrandı ama geç kaldı, geldi mekana kimse yok bir tek mal chick romanını yazmak için mekana gelmiş ilham perisi arıyor. güzelce olayı özetledi. gerçek suç romanının güzelliğinden bahsederken, alex'i de olayın içine katan satırları yazarken beynini uçuruverdi. vurmayacağına çok güveniyordu, biz de vurmaz zannediyorduk ama şak diye öldürdü adamı, komikti güzeldi.

.şerif'in norma'yı bu kadar sevdiğine inanmak da zor aslında. tamam sevmiş olabilir ama hayatını bu kadar mahvedecek kadar mıdır? orasını tartışırım.

.bu arada avukat rolü ile gelen agents of sheild'ın yoyo'su idi. o dizide kendisini unuttular, o da buraya konuk olmuş.

--- spoiler ---