20 Nisan 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e18:

No Regrets

--- spoiler ---

.yine güzel bölüm yaptılar. bizim vatanserver abimiz hakkın rahmetine kavuştu. adamı framework içinde öldürünce iki tarafta da ölmüş oldu. süper gücü zarar görmesini engellemiyor muydu? boğularak ölmüştür belki sadece ama kahramanca öldü, pek duygulandırdılar. iyi oldu güzel oldu.

.çocukları kurtarmaya çalıştılar, nasıl olsa kod niye uğraşıyoruz bu kadar demişti simmons, aslında doğru diyorlar ama bir taraftan da garip. hepsi bir hayatı yaşadığını düşünüyor. sırf bu yüzden gerçeklik vermiş oluyorlar. mal ward'in kodları da senin kendi dünyanın gerçek olduğunu nerden biliyorsun. belki burada gerçeğe uyandın falan diyerek felsefe parçaladılar. tabii neresi gerçek bilemeyiz. hayat garip.

.fitz'in tek pişmanlığı babasıymış, hayatını değiştirmiş. daisy ve çılgın bilim adamımız mapusanede duvardan duvara konuşurken bunlardan bahsediyorlardı. framework içinde bir pişmanlık kaldırıp herkesin mutlu olacağı dünya yaratmak istemişler. olan da bu yani, elemanın da sevdiceği gitti. hala hayatta tutuyor. daisy'e nasıl yok edeceğini söyledi ya bakalım ne çıkacak o işten.

.esas olay may'in taraf değiştirmesiydi. olaylardan mı etkilendi? ne oldu? coulson mı bir şeyler tetikledi? yoksa terörist dedikleri adamların çocuk kurtarmasından bir şeyler mi anladı, artık her ne olduysa daisy'e gücünü verecek işlemi yaptı. bu dünyada da dna'sı şekillenmesi demek kodlarının değiştiği anlaına mı geliyor. o da bir garip ama güzel oldu, güzel olacak. güçsüz olmaları güzel olmuyordu.

.mack yine kafasını kullanıyor, teknik işleri hallediyor. simmons herkese gerçeği anlatmaya çalışıyor. bir nevi kendi gerçeklik bunalımını yaşıyor. mack'in kızı meselesinde gerçeklik yön değiştiriyor gibi oluyor. kötü şeylere yalan demesi kolay da babanın kızına sevgisine yalan demek zor işte.

.derken derken vatanseveri framework'ten ayırdı, bitti gitti. öyle de bir hüzün işte. daisy ortalığı kavurup yine günü kurtaracak diye umuyoruz. coulson böyle daha rahat, daha espirili sanki. öğretmenlik de yakışmış abimize.

--- spoiler ---