20 Nisan 2017

Outcast s02e02:

The Day After That

--- spoiler ---

.karman çorman ilerliyor. hala şeytanlar nedir, amaçları nedir, kim ne yapıyor, hiçbir şey belli değil. hala bu sorunun cevabını arıyor. artık şeytan çıkarmak fayda etmez, sydney'e gidelim amacını öğrenelim diyor.

.sydney de doktora birleşme geldiği vakit görecekler, esas acıyı o zaman tadacaklar diyor. neyi ima ediyor? kim ne yapıyor? bu kadar gizem olmaz ki? saçmalayıp duruyorlar bir yerden sonra.

.kyle'ın kız kardeşi kendini serin sulara bıraktı. biri geldi kurtardı. sularda siyahlıklar göstermişlerdi. orada tekrar şeytan kapacak dedik ama belki eleman geldi kendisi kurtardı. kocasının yüzükleri tekrar kurtardığını görünce kendini öldüresi geldi. böyle de bir olay yani.

.küçük kız desen artık buralarda durmak istemiyorum demiştim diyerek yollara düşmüş. başında elli tane koruma olur gelir şeytan bulur, gelir başına bir şeyler olur ama gecenin yarısı kendi başına ıssız bir yola gider, bir şey olmaz. nasıl bir manyaklık bu? bu çocukların başındaki insan evladı ne yapıyor? niye başıboş bırakıyorlar. evin dışında da istediği gibi gezmesi bile salakça yani. şeytan lan bu, tehdit var dikkat etsenize.

.tekrar aile olalım şudur budur diyorlar. kolay mı sandın. bir sezon geçti bir şey olmadı. annesi zaten şeytandan sonra bıraktı gitti. kız ile babası kaldı, ikisi de güya özel güçlü ama bir bok olduğu yok. kelimenin tam anlamıyla yok.

.peder malı, galiba oğlunu öldürdüm diyerek kadını üzdü. seni affetmeyeceğim dedi ama bir vakit sonra ölenin başka olduğu ortaya çıktı. ülen sen sonuçları beklesene, beden kimin bir baksana. tamam yanık beden farklı olur ama kadın cesedi ile erkek cesedi falan anlaşılmaz mı?

.ceset 30 sene öncesi ağzı dikilmiş bir tipmiş. sydney'in karısı falan mıdır? kendisi pek dindar mıymış? ayinli bir ölüm yapmış. kimin ne yaptığı hala belli değil. kasabada herkesler şeytan oluyor, gidip yarısı yanmış velede bakıyorlar. ne olduğunu anlayan yok. salak saçma işler, gizemlerine iyice kıl oldum. korkusu ve gerilimi de zaten aynı düzey gidiyor. adamlar kolaya kaçmış resmen.

--- spoiler ---