15 Nisan 2017

the expanse s02e12:

The Monster and the Rocket

--- spoiler ---

.yine sezon bitti, bir bölüm kaldı bir şey anlamadım. olayların başından beri mao ailesi ile birlikte çalışan adam tekrar başa mı geçti? neden gemiyi yok etti? marslılara göz dağı vermek için mi?

.marslı (iran sakallı) temsilciyi de fark edilemeyecek şekilde öldürttü. tüm olay protomolekül dalgasına kopuyor. marslılar bundan silah yapmaya çalışıyormuş. dünyanın haberi yokmuş, bizim kötü adam da dünyayı ilk sıraya koymak için bir takım alavere ve dalavere çevirmiş. benim anladığım bu.

.iranlı teyzemiz de sahip çıkmayınca ortalığı katmış karıştırmış. kendini öldürecen falan sandım ama daha kötüsünü yapmış. savaş mı çıktı şimdi tam olarak ne oldu?

.mao abimiz de dünyanın dışında tarafsız bölgede iranlı teyzemize dünyanın da protomolekül'e erişimini verme sözü ile ailesi için pazarlık yapmaya çalışıyordu. yani bundan fazlası yok muydu?

.bir kere silah değildi, uzaylıydı. venüste işler ne oldu? son görüntüleri almışlardı, bunlara nasıl iletmediler. neyle karşı karşıya olduklarını niye bilemiyorlar, böyle uzayıp gidiyor mesele.

.holden salağı yaratığı öldürmeye çok taktı. gemilerini acayip yerlere soktu. biyolog tip, indir beni onlarla konuşayım falan dedi. kızı da yaratık olmuştur diye düşünüyor. aslında kendini feda eden mal polis kardeşimiz irtibat kurmuştu. şimdi venüste falan olmalı. uzaylı olarak ne zaman takdim edecekler, iyice saçmaladılar, taht oyunlarına döndü.

.52 kişinin havasının olması, rosinate'nin yetişmesi meselesine de bir şey diyemiyorum. tamam iri yarı adamın konuşması, kendini feda etmesi falan duygusaldı ama işte yukarda gemi var, alın hepsini kurtarın değil mi?

.onun yerine diğerlerine artistlik yaptı, mültecileri kurtaran gemiyi de kurtarmış oldular, 52 kişiyi kurtardılar, aferin onlara. başka da bir şey olmadı.

.spartacus abimizin olayları da iyimiş. iranlı teyzemizin çocuğunu öldürmüş, belki ölümüne sebep olmuş, öyle bir hikayesi var. marslı çavuşla muhabbetleri güzeldi de fazla uzatmadılar.

--- spoiler ---