1 Nisan 2017

the expanse s02e10:

Cascade

--- spoiler ---

.garip garip işler işte, marslı çavuş bizim iranlı teyzenin yardımcısı mı olacak? marslılar yeni silah deniyor diyor da marslılarla ne alakası vardı olayın? yardımcı eleman yeni bir silah deniyor meselesinde itiraf etti, tamam silah gibi ele alıyor olabilirler ama uzaylı olduğundan niye kimse bahsetmiyor? uzaylı değil mi yoksa?

.venüs'ü tamamen unuttular, esas olay oradaydı. canlılık var dediler geçen bölüm bitti. bu bölüm özetlerinde gösterdikleri halde venüse hiç gelmediler. varsa da yoksa da marslının okyanus sevdasıydı. geçti ayaklarını çıp çıp yaptı o kadar. o da saçmaydı, gereksizdi ama işte iki dakika konuşmuş oldular ona yaradı.

.zaten camı açamayan kadın camı çıkartıp binadan kaçtı, sonra yollarda, acayip insanların arasında yürüyüp okyanusu aradı. zenci bir tanesi (elli yaşında olduğuna şaşırdım) ücret karşılığı cevabı söyledi. kimseler bedava yol tarif etmiyor artık. dünya çok acayip bir yer olmuş. eski kap kacaklar kullanılıyor ama üzerlerinde göstergeleri var.

.spartacus'ün haini de fena rolde değil. iranlı teyzemizin esas kişisi mübarek, iyi adamlarla oynadığı için pek mutlu oldu. marslı çavuşu buldu getirdi. kaynakları güzel yani.

.bizim salaklar da jupiter'in uydusunda takılmaya devam ediyorlar. yeni katılan tipin kızını bulmaya gitmişlerdi. dakkasında hayatta olduğunu öğrendiler ama pampacı bir tip güvenlik kayıtlarından kızı bulması gerekiyordu. adam tavuk konservesi ile çalışıyormuş, bunlarda yokmuş. sert oğlan kafasını eziverdi, bedavaya yaptı. niye tavuk diye kimse sormadı. kafadan çatlaklar mıdır nedir? ellerindeki yiyecekleri kabul etmedi. olay komik aslında, güldüm biraz.

.pampa meselesi de bir komik, demek panpa olayı yüzyıllar sonra kuşaklılar tarafından yaşayacak, iyi bir gönderme aslında. aslı astarı var mı bilmiyorum.

.holden salağı kötü adam oldum muhabbetlerinde hala, bir halt ettiği yok. ordan oraya dönüyorlar. esas sorun da civarda uçuşa yasak bölge ilan etmişler, uyarısız vurulacaklarmış. şimdi hepsi istasyonda kaldı. artık ne bok yiyorlarsa istasyonda bunlar içindeyken olacak gibi.

--- spoiler ---