11 Nisan 2017

the 100 s04e06:

We Will Rise

--- spoiler ---

.ya müziklerini biraz kısmışlar ya da bu kadar hengamede fark etmedim. iki saniye duramdılar, mallar!

.insan biraz durur değil mi? yok tamam durmasınlar da durur gibi yaptıklarında lezbiyenler yataktan kalkıyor, o da bir acayip. neresine sokalım diye şaşırıyorlar herhalde. her karakter ayrı bir aptal oldu. biri geliyor takmayacaksın eğleneecksin diyor. diğeri geliyor oğlun seni görse utanırdı diyor. diğeri durduk yere adamı öldürmeye çalışıyor, sanki daha önce infaz etmemişler gibi, öldürürsen diğerlerinden daha iyi olmazsın diyor.

.bir de salak kalabalık içinde roller mi ayırmışlar ne yapmışlar. daha önce görmediğim bir tip kalabalığa öncülük etti. gemiyi patlattı diye adamı infaz edecekler, gerekçede çocukları. ülen zaten ölecektiniz, salak clarke da sanki gemi patladı diye memnun olmuş. tercih yapmak zorunda kalmayacak diye.

.neyse bunlar karakan yapma planına döndü, o kadar patlama oldu ama yakıtlara bir şey olmamış, o nasıl oldu onu hiç anlamayamadım. derken yüklediler kamyona gidiyorlar. ilkin savaştıkları diğer halk gördü bunları, buz halkı zarar vermiş, saldırdılar maldırdılar derken onlardan sıkıntı çıkmadı. sonra buz erimiş, göl olmuş, geçemediler. yer ararken kamyon oradan kayboldu. buz halkından tipler gelip kamyonu mu almış yoksa korusun diye bıraktıkları adam mı almış? 

.buz kralımız hain dediğine göre ikisi de olabilir ama bu da saçma yani, her neyse oklardan biri varile denk gelmiş, boşalmış gitmiş. raven de canını dişine takıp iniş planı yapmaya çalışıyordu. yine kriz geçirdi. bölüm de orada bitti.

.şimdi bu kadar eski aleti, bu kadar zaman sonra uzayda kan üretmeye gönderecekler ve sağ salim geri getirecekler. çok abarttılar. şimdi benzin de yok diye herhalde biri kendini feda edecek, öyle yapacaklar. iyice bu olaya kitlendiler. ne bok yiyecekler göreceğiz. az gürültü yapmadan sakince yesinler ama...

--- spoiler ---