29 Nisan 2017

supernatural s12e19:

The Future

--- spoiler ---

.castiel yine mal oldu, evreni bükebilecek güçteki veledin koruyucusu olmaya karar verdi. annesi zaten doğrurken ölecekmiş, çocuğunun iyi olduğuna inandık dediler de ülen bu kadar güçlü bir varlık kendinin iyi olduğuna inandıramaz mı?

.artık lafımı diyorum yani anlayan anlasın, bu kadarını da yapmasınlar. bu dizinin senaristleri sağlam değil miydi? neden tekrar castiel'i aynı konuya soktular? daha önce de dünyayı düzelteceğim diye içine kaçmış güçlü bir varlığın kölesi köpeği olduydu. ortalığı katıl karıştırdıydı. şimdi yine aynı muhabbetler ortalığa düştü.

.pek sevdiğim karakterdi ama gözümden düştü iyice, diğerlerinin iyiliği içinmiş, doğru bir şey yapmak istiyormuş. bir şeyleri doğru düzgün beceremiyormuş. bu mudur yani gerekçeler? 

.önce ortalarda yoktu, meleklerle anlaşma yapmış. joshua diye bir malmış baştaki melek, onun emrinde çalışıyorum falan filan derken güya kadını ve çocuğu öldürecekti. üç mal melek dagon denen karıyı öldüreceklerdi. ikisini harcadı, castiel de kadını aldı kaçtı.

.elinde colt ile meleği vuramayan beceriksiz melek olayı yaşıyoruz, olacak iş değil. yetmezmiş gibi bir de dean ile kapışmasında colt'u yok ettirdiler, insanın içi sızlar biraz, o kadar mühim bir silah yani elinden düşürmesene arkadaş. şeytan tutacağı için bir büyü neyin yapaydınız bari. 

.neyse işte aldı kadını melek geçidinden öldürecek. bizim mal kardeşler yetişti geldi, yapamazsın edemezin. veledin içinden melek özünü çıkartırsak sorunnları kimseyi halletmeden çözeriz. kadın bunu tabii ki kabul etmedi. güç peşinde bir veled-i zinadan bahsediyoruz. bu çocuk iyi çıkarsa çok şaşırırım, o derece diyorum. ha denirse ki madem kötü neden dagon'u öldürdü. belki lucifer ile takılmak istemiyordur ne bileyim. bebeğin daha şimdiden kendine ait planı var, o belli yani.

.derken kadın arabayı kullansın gari diye elinin önüne anahtarı attı bizim castiel, kadın da castiel karnına dokununca gördüğü geleceği yaşamak için araba ile atladı ve cennetin kapısına gittiler, jashua geldi, dagon icabına baktı. castiel'i hemen öldürmedi. normal olarak esas karakteri öldürmüyoruz tabii. mal kardeşler geldi, castiel'i kurtardı. derken colt cortladı. castiel'i harcayacaktı ki kadın cass'in elini tuttu, veledin gücüyle birlikte dagon'u yakarak ortadan kaldırdılar. iyidi güzeldi ama işte dediğim gibi aynı terane olacak gibi. ha olmadı velet iyi oldu diyelim, bu sefer kimle kapışacaklar? ingiliz harflerin adamlarıyla mı?

.ha o mallar nerde? bu salaklar dünyayı katıp karıştıracak planlar yaparken onlar ne yapıyor?

--- spoiler ---