28 Nisan 2017

Outcast s02e04:

The One I'd Be Waiting For 

--- spoiler ---

.bu dizide bir türlü aydınlıkta çekilmeyecek  herhalde. dizinin ilk bölümünden itibaren bir yere gittiği yok. aynı şeyler devamlı oluyor, iyiler bir halt edemiyor ya da geç kalıyor. şimdi de pederin takıldığı kadını oğlu öldürdü. hem de ne öldürme. sırf pedere kıllık olsun diye kesmiş bırakmış kadını, peder gelince son nefesini verdi. ellerinde öldü. bir hayli ağırdı ama yine de mal pederin kendini kaybetmesinden de gına geldi bize.

.ulan her seferinde bu yapılır mı? geçen sezon kendini kaybetti gitti mekanı yaktı, içindeki velet bu hale geldi. tamam iyi bir çocuk değildi ama daha doğru davranılsa biraz daha az kötü olamaz mıydı? en azından anasına bu kadar kötü davranamzdı. sırf pederle takıldığı için böyle nefret ettiği de açık.

.içindeki iyiliğe inanıyorum muhabbetini böyle patlatlamarı güzeldi ama sonuçta yine bir şey olmadı. sydney geldi kurtardı oğlanı, kyle salağı arkalarından koşakaldı ve öyle geçti bitti.

.kyle'ın babası meselesi de yaptılar. o da işkenceci bir insanmış. bu şeytanlar ile öyle mücadele edilirmiş. hurdalıktaki adam bir evi işaret etti. oraya gidip baktı, bunları gördü. pek de bir manası yok. sonra peder ile tartışma yapıyor. bu şekilde mücadele edemeyiz diye, ne şekilde mücadele edersiniz? herkese yayılmış nerdeyse, şerif yardımcısı falan da şeytan mıydı? ondan da yeni haberim var. belediye başkanı şeytan mı? üst düzeylerinden mi? yoksa üst düzey yardımcı mı? sydney ile sanki eşitlermiş gibi konuştular da bilemedim esas olayı. açıklarlar herhalde.

.şu dizide bir sydney güzel karakter bir de şerif abimiz. ikisi de sağlam ayakkabı, diğerleri işe yaramaz. ne yaptıklarını bilmiyorlar devamlı bir düşüp kalkma modundalar. bir de küçük kız vardı da onu kullanmıyorlar artık.

.kyle'ın kız kardeşi hala uçurumun kenarında, küçük kızı millete annesinin katil olduğunu söylüyormuş. sonra kızı korkuttu da dualara başladı. bölüm sonunu da onun duasıyla bitirdiler, tekrar içine şeytan kaçmasın diye dua ediyor. sanki tersini temenni ediyormuş gibi ya da sanki kadının içine hemen şeytan kaçıverecekmiş gibi, inanılmaz hakkaten.

.büyük plan nedir? şeytanlar ne ediyor? bir de geçmişin gizemini çıkardılar. ağzını diktikleri kadını sydney ile özdeşleştirdi, bunlar özel şeytanlar mı? kasabadan bunca zamandır ne istiyorlar? bunları açıklamadıkları her bölüm boşa geçiyor.

.bir de pedere kendi kendini yaktıracaktı velet. sahne iyidi de yanmaması pek olmadı. az biraz yansa bile harika olurdu.

--- spoiler ---