24 Nisan 2017

samurai jack s05e06:

XCVII

--- spoiler ---

.geçen bölümde jack abimizi almış götürmüşlerdi. başarısızlıkları ile yüzleşsin diye yapmışlar. harakiri yapacakmış. geçmiş savaşçılar başında olayı izliyor. jackin kendi vicdani meselesi gibiydi. olaylardan suçluluk duyduğu için böyle oluyor sanıyorduk ama arasındaymış mesele. ilk geçen bölüm çocukların ölmediğini öğrendi. sonra da başındaki ruha karşı geldi.

.tabii tüm bunların olmasını sağlayan suikastçı kızcağızdı. ilk jacki ararken geçmişte yardım ettikleri ile karşılaştı. önceki bölümlerden minik kesitler sundular. güzeldi, çok uzatmadılar ama hiç yapmasalar da olabilirmiş.

.zenci samuray komikti, onu hatırlıyorum. okçular bölümü iyidi. yük hayvanı olarak kullanılan tipler tatlıydı. öyle her şeyleri gördükten sonra gizemli bir tip jack şuraya gitti dedi. hemen koştu yetişti. harakiri öncesine geldi. neyse ki kurtardı jacki. 

.arada kızcağızın giysisini de çıkardılar. aslında eğitimleri sırasında zift gibi bir şeye atlamışlar. o üzerlerine yapışmış. olay buymuş. üstünü temizleyince çıplak kaldı. sonra yapraklardan kıyafet yaptı.

.geçen bölüm öldürdüğü konuşlan robotun kafası kalmış. o da jackin kılıncı yok diye haber vermek istedi. yollara düştü, komiklikler oldu ama gemiden atıldı. köpeklere bulaşmayacaktı. neyse ki artık kılıncı bulmaya çalışacaklaklar.

--- spoiler ---