25 Nisan 2017

once upon a time s06e03:

The Other Shoe 

--- spoiler ---

.adamlarda masal bitti cindirella hikayesine tekrar geldiler. neymiş efendim esas kardeşlerden biri kötü değilmiş. bu kız sırf ayakkabısını kırmasın diye kardeşinin yerini söylemiş, bu yüzden kardeşinin anlatılmayan hikayelere sürülmesine sebep olmuş. hep bir kötücül ana var zaten, burunlarından getiriyor.

.bu kızın da camdan ayakkabısı falan olmadan direkt tanımışlar, anında yüzüğü basmış, evlenmişler. anası da delirince olaylar böyle olmuş. şimdi anlatılmayan hikayeler de gün yüzüne çıktığından hepsi karışmış. iyi olan kardeş uşak sevgilisine kavuşmuş. anası da peşlerinden gelince böyle olmuş.

.hikayeyi kaşıyan da kötü kraliçeymiş, neden peki? emma'nın ilk kurtardığı insanlardan olduğundanmışmış. onun direncini kırmak istemiş. hyde abimizle planları yapıyormuş. bu kadar plan yapacağına hapisten çıkar değil mi? bölüm sonunda aklına geldi de çıkardı hapisten.

.jeykll abimiz de çift kişilikli uzmanı olduğundan kötü kraliçe için bir iksir neyin hazırlamaya çalışıyor. ne halt ettikleri belli değil, çok zorluyorlar artık, tadında bıraksalar iyidi.

.emma'nın ölümü meselesini de güzel yapamayacaklar. kanca ile aynı evde yaşamaya başladı bile, işler iyice çığrından çıkacak. zaten eleman için diğer tarafa geçmelerden itibaren boku çıktıydı.

.şimdi elindeki mutluluğu korumalı göndermeler yaptılar. başlarına ne geleceğini biliyor ama kimseye söyleyemiyor. psikolog çekirge dinliyor bunu o kadar. neye faydası varsa artık.

.kız yaralıydı. büyü yapamadı, eller falan titriyor derken, becerdi mecerdi ama büyüsü de bitecekse yine başa döneceğiz demektir.

.bir de yakışıklının babasının öldürüldüğü ortaya çıktı. onun intikamı meselesi olacak. pamuk yapma etme, geçmiş gitmiş dedi. kağıdı yakacağım derken yakmadı. elli saat karın ağrıtacaklar.

--- spoiler ---