24 Nisan 2017

acayip hikayeler e08:

4 Dakika 

--- spoiler ---

.bölüm sayısına bakarak da izlediydim ama yanlış bölümü izlemişim. neyse ki bölümler arası bir bağlantı yok. hepsi ayrı bir hikaye. sonra yedinci bölümü izlerim artık. yapacak bir şey yok. 

.kumarbaz bir adamın dramını yapmışlar. kumarbaz rolündeki eleman tanıdık geldi ama kimdi. bir iki tane daha popüler isim katmışlar, gerisini bilmiyorum zaten. pek fazla derinlik katmamışlar.

.adamın kumar borcu var, mafya tipli, ceviz kıran komikli eleman da tanıdık. onu da ismen bilmek için aramam mümkün değil. kendisine borcu yüzünden dara giriyor. bunu tepeden izleyen fabrikatör de özel planlarla geliyor. aslında karısıyla konuşmasını tepeden izliyor ya neyse.

.mafya bunu dövüyor, fabrikatör de gelip borcunu öderim ama oyun oynarsak diyor. tamam diyor kabul ediyor. bağlıyorlar götürüyorlar bunu. bıçağı elinde tutacak, bunlar da ona bir sürü kötülük yapacak, oyun bu.

.ilk adam aşağılıyor, jopla bir şeyler yapmaya çalışıyor. ağzına falan sokuyor işte saçma sapan. bir şey olmuyor. sonra psikopat karı rolünde tip de dişini delip, kulağını kesiyor, yine bir şey yapmıyor.

.son oyuncu fabrikatör abimiz, karısını getirmiş. şaka gibi. karısını öldürme niyetiyle mi kesiyor? yoksa güzelliğini bozma niyetiyle mi? o kısmı çok anlayamadım. boğazını kesiyor gibi ya neyse artık, her türlü tıbbi ekip müdahale ediyordu. kesse bile öldürtmezlerdi herhalde. zaman geçene kadar bekleyip 1 milyon lirayı alabilirdi. onun yerine karıyı kesince adama saplıyor bıçağı. adam ben kazandım diyerekten sevinerek bağırıyor, temen sedyeye koyuyorlar, paraları toplayıp uzaklaşıyorlar. bu iki mal mazlum salak da kalıyor ortada. kadın ölüyor, adam kendini kesiyor ve bitiyor.

.hayko'cuğumuz da bu baki kubbede boş seda diyerek güzel bir şeyler söylüyor. dediğim gibi çok sallantılı, çok parçalı kurgu yapmışlar, izlerken insan yoruluyor. yarı ölçüsünde az efektli yapsalar çok daha tatlı görünecekmiş. abartmaya gerek yok yani.

--- spoiler ---