3 Nisan 2017

iron fist s01e11:

Lead Horse Back to Stable

--- spoiler ---

.bir hayli sıçışlara geçecekler gibi, iki bölüm kala iyice saçmaladılar. şimdi karıyla sarıldı. arkasında davos arkadaşı bunu gördü ve kötü bakış attı, bölüm bitti. bir karı için memleketlerini sattığını düşünecek. bir kadın için görevinden geri durduğunu düşünecek, dialogları tahmin etmek zor değil.

.zaten elli kez aynı muhabbet döndü, kaçıp gittin diyor. eleman diyor ki kaçmadım. e ne bok yedin anlatsana. zaten başında danny olduğunu anlatamıyordu kimseye, aynı bok olmaya devam ediyor.

.bunu mağaraya sokmuşlar iron fist olarak çıkmış. hakkaten ejderha ile mi dövüşmüş? sonra göğsünde dövmesi belirmiş. ondan sonra da şahin falan görmiş, kapı açık diye memleketlerini terk etmiş. ailesinin başına ne geldiği muhabbeti bir yerden sonra önemini kaybetmiyor mu?

.hemşire esas karakter gibi oldu, her dizide bu kadar olmuyordu. görünüp gidiyordu. şimdi danny'e özel psikologluk hizmetleri sunuyor. yarasını zımbalıyor. kız arkadaşı ile arasını buluyor. pek bulamadı ama yine de olmadı yani.

.el denen örgüt fetö gibi, sokak çocuklarını alıp iyi yerlere yerleştirip sonra biat bekliyor. o tarz bir şeyler yapmışlar. adam niyetim iyi, sonuç iyi diyor ama kesik organlar, kanlar revanlar içinde bölüme indiriyorlar bunu. organ mafyası falan mı aynı zamanda? nasıl çirkin bir insanmış da haberi yokmuş. kız bu kadar mı salakmış?

.her neyse aldılar bunu, bir şeyler yapacaklardı. kendi başına kaçtı, sonra danny hand'i bekliyordu. bunu gördü gitti, arkadaşıda bunları gördü bakışını attı ve orada bitti işte.

.esas olay bu hand'in hesaplarını boşaltıp harold salağının mekana gelmesini beklemekti. bunlar saldıracaklar ve koruyacaklardı. joy yine hafiften ayak sürür gibi oldu, babası pek kızgınlaştı. öldürmese bari derken komik oluyor. adam bir önceki tipinden daha manyağı canlandırıyor, başarılı olmuş aslında. dengesiz bir tip, dizide bir tek onu izlemesi keyifli yeminle. ward salağını da unuttular.

--- spoiler ---