3 Nisan 2017

Bates Motel s05e05:

Dreams Die First

--- spoiler ---

.adamlar iyice psikopatlaştı. norman'a kayıyorlarmış lan! gay bar'a gidiyormuş. anası gibi görünüp bunu yapıyormuş. sonra da bir tane adam bulup arabada takılıyormuş. olay buymuş yani, bunu keşfetme anını falan güzel yaptılar, ilişkiye girdiği eleman geldi. elemanın kekelemesi, gözlerinin donukluğu falan çok iyidi.

.benzer şekilde terapistiyle karşılaşması da iyidi. ne diye arabadan indi konuştu. belki arkasından bir yerleri arar diye korktu ama annesinin kılığına büründüğünü ve orada olmasa dahi gördüğünü kendine söylemeye başlayınca kafa iyice gitti.

.sonra da eve gelip istekli bir şekilde annesini görmeye başladı diye tahmin ediyorum. gözlerini sıkıca kapattı ve annesini kabul etti, böyle bir şeyer olmalı. son ölecek karı olarak rihanna'yı getirdiler. psycho filminin orjinalinde de böyle bir karakter varmış.

.iki dakika onun hikayesine geçtiler. adam iki kadını birlikte idare ediyormuş. kadın bunun için para çalıp  yanına geldi. borç falan diyordu. diğerine de iş miş var diyordu. norman sonunda sarışın kadına adam hakkındaki bilgiyi söyledi ama pek inanmadı. arabadan kovdu. salak saçma bir iş aslında ama iyi yapıyorlar.

.neyse ki kadını öldürmemiş, anasının ortadan kaybolmasından sonra zaten takılmadılar. kadın özür diledi falan ama herhalde bu kadını öldürmeyecek. diğer kızlardan farkı anasına benzemesi, kocasının bunu aldatması. nereye gideceği belirsiz.

.chick abimizi görmedik, esas tip oydu aslında unuttular onu. şerif alex abimizi de görmedik. vurulduydu, ablasına falan gittiydi. onları hep geçtiler.

.bu bölüm bizim sevgi pıtırcıklarına geldiler. yavrularına bakıyorlar falan ama emma bir küpe buluyor. ananın küpesi diyor, istersen görüşelim falan derken, dylan olayların aslını anlatıyor. norman ananı öldürmüş olabilir açıklaması bir açıdan komik aslında, sonra bağırışmalar, çocuğun ağlaması, dylan'ın evden çıkışı ve emma'nın bilgisayardan motele bakması, norma'nın öldüğünü öğrenmesi. bunca zaman hiç mi merak edip bakmadınız be arkadaş, şimdi biri ölse tanıdığın tanıdığının facebook'undan bulursun adamı. biraz saçma abarttılar ama beş bölüm sonunda öğrendiler. olaylara dahil olurlar artık. gelsin aile dramları. süper olacak gibi.

--- spoiler ---