2 Nisan 2017

grimm s06e12:

Zerstörer Shrugged

--- spoiler ---

.tosbaa mıdır nedir çevirmeni, yani arkadaş çevirmesen daha iyidi. en azından beklerdik. şimdi var nasıl olsa izleriz diye açıyoruz. yarısı komik, yarısı dikkat dağıtıcı şekilde çevrilen altyazılara bakıyoruz. oldu olacak altyazısız izleyeceğiz, az kaldı.

.neyse finale gelirken esas karakterleri hasat edelim demişler. hank ve wu öldü. iki saniyede öldüler üstelik, biraz mücadele ettirselerdi. orası pek olmadı ama garip işte sezon finalini karanlık yaparlarsa helal olsun derim. belki zamanda geriye giderler, belki sopa hepsini canlandırır, artık tercih meselesi, her türlü sonuca yol var.

.sopa da ne sopaymış. davudun sapanı da sopaymış, her şeyler sopaymış. musanın sopalı yılanını da resmettiler. eleman bıraktı sopasını, yılan oldu, öldürdü adamı. böyle güzel şeyler yapmışlar. tabii detayları güzel çevirseler de anlsaydık. öyle yarım yamalak anladık.

.bunların iyileştiren çubuğu da sopadan kopan bir parçaymış, onu tamamlayıp dünyalara hükmetmek istiyormuş. bu kısmı tamam da diana ve bebek ne alaka? orasını anlayamadım. ilkin çocuk gelin dediler, kız için dediler. şimdi çubuk için diyorlar. sonra kız uyanıyor sadece benim için değil kardeşim için de geliyor diyor. nedir bu?

.hepsini böyle öldürecekler mi? üstelik juliette çok güçlü hexenbiest dediler dediler, sonra iyileştirildi, garip oldu. şimdi wesen bile değil artık. insan başlattık, geri insan şeklinde bitirelim demişler. sonra hafif manalı bakışlar, artık değiştik göndermeleri.

.trubel da bitmeden önce bir kendini göstersin demişler, saçlar başlar değişmiş. kara pençe olayları bitmiş. esas olay oydu ama arkaplanda onları bitirdiler. şimdi şeytanın kendisi ile uğraşıyorlar.

.portalı falan açmayacaklar mıydı peki? öyle bir senaryo da çakalım demişler. bir anda tüm bu olayların 24 mart, tam gününe denk geldiğini görüyorlar. sonra kapıyı tekrar açarlarsa canavarın bunlarla geçeceğini söylüyorlar. nick ve eve geliyor, canavar yok. o da terminatör gibi başka yere damlıyor. giysisi için adam öldürüyor. derken takip ediyorlar mediyorlar olaylar gelişiyor. trubel güya peşindeydi ya karakolu basıp ne ara o kadar insanı öldürdü onu da takip edemedim. rahmetliler, iyi insanlardı diyeceğiz herhalde.

--- spoiler ---