27 Nisan 2017

Bates Motel s05e10:

The Cord 

--- spoiler ---

.ben bu diziyi baştan beri yanlış anladığım için sonuna pek bir şaşırdım. norman'ın ölmeyeceğini baştan kabul etmiştim. neden mi? çünkü daha büyüyecek sayko filmindeki tip olacaktı. bu dizideki norman karakteri, filmdeki karakterin çocukluğu idi.

.meğer öyle bir şey değilmiş, sadece bu karakterden esinlenerek bir dizi çekmişler ve adamlar sonunda esas karakterini öldürdü. saygı duyduk tabii buna. bunu becermeleri de güzeldi, bir vakitten sonra artık norman'ın değil de dylan'ın ölmesi çok kötü olurdu. o şekilde geleceğe gitseler de kötü olurdu.

.geçen bölümden alex anasının cesedine götürmesini istemişti. oradan devam ettiler. garip garip konuşmalar ve edalar ile alex'in cesede götürdü. eleman hiç deli olduğunu falan da düşünmedi. allah ne verdiyse dövdü oğlanı, mal norman da hiç korkmuyordu niyeyse.

.derken cesede ulaştılar, alex kendini fazla kaptırdı. önce norman'ın ağzını burnunu kırdı. bayıldı zannederek, çok da umursamayarak norma'nın cesedinde gözyaşları dökmeye başladı. o sırada da norman büyükçe bir taşla başını eziverdi. sonra silahını alıp öldürdü. aslında biraz saçmaydı ama kendmizi sahnenin büyüsüne kaptırdık. güzeldi hoştu.

.alex ölmese norman'ı öldürecekti. abisinin öldürmesindense alex'in öldürmesi biraz cılız kaçardı. o yüzden de bu olayı kabul ettik diyelim.

.derken norman iyice balataları sıyırdı. annesi artık bana ihtiyacın her şeyi biliyorsun dedi. şerifin son sözleri de sen ananı öldürdün, bundan kaçamazsın idi. güzeldi yani, bir bakıma.

.eleman da kafayı sıfırladı, sanki kasabaya ilk defa geliyorlar gibi hallere büründü. anasının cesedi ile eski görüntüleri karıştırdılar. dokunaklıydı aslında. dylan'ı da öyle aramıştı sanki, şimdi yine aradı. yemek yaptım gel diyerekten.

.anasını da sofraya oturtmuş. annem burada değil dediği vakit gözünü kaydırması falan çok iyidi. dylan cesedi görünce kustu, eh norman insani davranış. sonra böyle olmaz, yardım almalısın, teslim olmalısın falan derken akıl hastanesine mi gideceğim diyerek bıçakla üzerine yürüdü ve aslında bıçağı kardeşine saplamak istemedi. dylan da o ara vurdu öldürdü veledi. ızdırabına son verdi. olay da böylece bitti.

.baktığın zaman güzel diziydi yani, sonu da hoş oldu denebilir. bitince zaten insan bir üzülüyor. esas manyak bir tipin böyle ölmesi de çok hüzünlüydü. mutlu bir hayatımız olabilirdi konuşması pek dokunaklıydı. sağolsunlar var olsunlar.

--- spoiler ---