13 Nisan 2017

13 reasons why s01e03:

Tape 2, Side A 

--- spoiler ---

.giriş kısmındaki müziğin havası pek hoştu, açtım orjinalini dinledim o kadar etkilemedi. onun da klibini güzel yapmışlar ama aynı melodi dönüp duruyor işte. siyah şapkalı dans eden abilere selamımı buradan ileteyim yine de...

.neyse yine dandik bir bölümle karşı karşıyaydık. sezon biter de utanır mıyım bu dandik yorumlarımdan bilemiyorum ama bildiğin düz ergence işler oluyor. kelebek etkisinden bahsetmeyeni dövüyorlar herhalde, zahmet ediyor tekrar bahsediyor. saydığı iki etki, birisi justin denen salağın kaydırakta fotoğrafını çekmesi. diğeri de alex denen malın kız arkadaşını kızdırıp bununla yatmasını sağlaması için hannah'ın götünü övmesi. neymiş efendim bunun götünü övünce açık büfe haline getirmiş, kolay lokma haline getirmiş.

.muhtemelen başına gelen toplu tecavüz falan gibi bir şey mi nedir yani? neden bu mevzular yüzünden insan intihar eder ki başka? çok saçma bir kere justin malına abayı yakan sendin, gittin belanı aradın sonra gidip utanmadan kaset mi dolduruyorsun. nedir yani? uslu uslu oturdun da sana bir şey mi yaptılar? hem diğer kızlar hakkında kim bilir ne diyorlar, kimse kesti mi bu yüzden kendini? nereye bağlayacaklarını bilmiyorum ama inanılmaz saçma ilerliyor.

.zaten kasetleri yavaş yavaş dinleme meselesine her seferinde açıklamaya yapmaya çalışıyorlar, neymiş clay mal oğlanı hepsini dinleyemiyormuş, panik atak geçiriyormuş. ülen diyor, ben hepsini ilk gecede dinledim. herhalde yani ilk gecede dinlenir. iki defa dinledim üç defa dinledim. istediğin kadar dinleyebilirsin arkadaş. mallığın alemi yok, diziyi yaparken bunu da düşünseler ne iyimiş.

.her neyse işte bira içme yarışması, diğerlerinin sakladığı bir şeyler, bu veledi sıkıştırma planları ve meksikalının koruması derken aynı hikayeler tekrar etti. meksikalı adamları falan dövüyormuş, zaten badass şeklinde takılmalara devam ediyor. güya yardım edecek ama clay bu sefer buna güvenmeyecek. salak saçma işler olmaya devam edecek.

.okul desen ayrı bir komik, rehber öğretmenleri ayrı bir tip, alakası var mıdır? kimdir güvendiği tipler? okul şimdi niye davalık? neyin davası? onlar bile belli değil. kız nasıl ölmüş, bari en azından bunu açıklasalardı.

--- spoiler ---