12 Nisan 2017

13 reasons why s01e02:

Tape 1, Side B

--- spoiler ---

.bir ergen dizisinin bu kadar puan alabileceğini hala kabullenemiyorum. başka şeyler vardır diye umarak izlemeye devam ediyorum. ikinci bölüm birincisinden daha ergenceydi. neymiş efendim arkadaşlar gerekmiş de şuymuş buymuş. arkadaşları bunları satmış da şuymuş buymuş, sanki madde bağımlıları birbirine destek oluyor, sanki hayatlarında çok büyük bir şeyler olmuş. hikaye hepsi.

.en iyi arkadaş grubundan bir erkek diğer kızla çıkıyor, bizim esas kız da üzülüyor. durum bu yani, ilk kasedin ikinci yüzünde anlattığı bu, böyle bir neden olabilir mi? senin intihar nedenine sokayım dedirtti.

.tamam anlatımları güzel, bölümün müzikleri de fena değildi ama saçmaladılar. esas oğlan ile esas kızın sevişme sahnesi neydi? onu da anlayamadım. hayal gibi bir şey miydi? yoksa bir ara ikisi takılmış mı? şimdi tekrar açtım baktım da kız kısa saçlıyken sevişmişler. demek ki ilerleyen kasetlerde bunu anlatacaklar. tey allam daha neler?

.esas olay basketçi tipin bu kıza ne yaptığı meselesi. diğerleri ile birlikte neyi saklıyorlar. gizemi buraaya doğru gitti. bizim saf oğlana da hikayesini anlatmış, o söyler diyorlar. hepsi saklıyor ama o söyler. bu kadar insanın sakladığı ne olabilir? hiç biri söylemiyor kimseye ama bizim mal oğlan mı söyleyecek? hani bir tarikat işi, kasabanın ileri gelenlerinin karıştığı karanlık bir olay yoksa çok saçma değil mi? yine ergen muhabbeti çıkacak içinden.

.meksikalı oğlanın olaylarla bağlantısı da garip, ne olduğunu çok anlayamıyoruz. ailesine destek veriyor gibi, kızla ilgili her şeyleri biliyor gibi. vakti zamanında iki kız arkadaşın arasını açan kağıdı mı bulmuşlardı? onu bu oğlan nerden biliyor? neden diğerine bir şey anlatmıyor.

.diyor ki dinle kasetleri, arkadaş böyle bir gizem var ortada değil mi? 13 tane kaset var. 90 dakika mıydı? hadi iki saat olsun tanesi, toplam 26 saatte hepsi biter arkadaş. sen neyini uzatıyorsun. gün içersinde walkman ile dinlemeler, her sahnede hatırlamalar. çok zormuş onun için dinlemek. ülen sen kapının mandalısın, seni saymamış bile. kasklı deyip geçmiş, kötü zamanlarında da bir kez çakmışsın işte, nedir yani? dinle geç. hadi çok duygusalsın, iki günde dinle, hani bir sıkıntı varsa gelsinler ona onu görelim, böyle ota boka anımsamalar çok saçma oluyor hakkate.

--- spoiler ---