4 Mart 2017

the man in the high castle s02e09:

Detonation 

--- spoiler ---

.deli ettiler, ticaret bakanı zahmet etti geldi dünyasına ama bu sefer de direnişçiler mekanı patlattı. nedir yani şimdi bu? amaçları dünyanın nükleer savaşa girmesi mi? tabii adamlar bilmiyor ama savaş zamanı tarafları daha da sertleştirecek mallıklar ediyorlar. neyin intikamı? başınıza atom bombası yağdıracaklar arkadaş, neyin kafası?

.frank salağının kafasına sıkılması gerekiyordu. şimdi yıkıntılardan ölmemiş olması gerekir ama müfettiş uyandıktan sonra mekanı gösterdiler, pek de sağlam bir şey kalmamış. patlama için yeterince zaman demişlerdi ama iki dakika beklettikten sonra hemen bomba patladı. beş dakikaya falan ayarlamışlar, o da şaka gibiydi.

.ticaret bakanının yardımcısı abimiz de paralel evrenlerde seyahat edebiliyormuş. elemanların gelmesi gereken konu bu aslında, nasıl bunlar evrenleri geçebiliyorlar? büyük acılar çekmiş bir adam, meditasyon yapan bir adam, resmen boyutlar arası yolcu gibi. arada atom bombası filmi falan taşıyor, neymiş efendim? bunu görünce vaz mı geçecekler yani tam olarak neye fayda edecek onu da bilmiyorum ama bilim kurgu hikayesi yerine devletlerin arasındaki mallığın hikayesini devam ettiriyorlar.

.yeni führer de manyak çıktı, suikast yapıldı diye savaş sebebi saydı. bunu okurken joe salağı da sonradan anlamış gibi oldu da pek fark yaratmayacak gibi görünüyor. zaten naziydi, şimdi babası führer oldu, devam ettiriyorlar mallığı.

.general abimizin başında dertler bitmiyor. savaşın ortasında oğlan rahat durmamış, kendi hali ile ilgili araştırma yapmış. benim neyim var diye juliana'ya geliyor. güvenlik kayıtlarından olay general'e gidiyor. karısının yalan söylediğini anlıyor. güvenlikçi elemanı bari öldürmese dedim ama bilemiyorum artık nereye varacak olay. karısı juliana'yı koruyor, juliana çocuğu korudu. öyle karışık bir hikaye.

.ha hitler'in öldüğünü adamın tekine açıklattılar, kimliği ortaya çıkmadı ama bir miktar araştırılsa anlaşılması gerekir. general bu kadına bir şey yapmadan sezon biterse yazıklar olsun, herkes ölüyor buna bir şey olmuyor.

.bir de şu filmleri direkt nazilere göstermeleri gerekmiyor mu? dünyayı mahvedeceğiz, sakin olalım gibilerinden bir şeyler yapmaları gerek miyor mu? şimdi almanlar savaş açınca bunlar ne bok yiyecek ki başka?

--- spoiler ---